blodig avföring i spädbarn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-07
Föräldrar kontrollera kontinuerligt sin bebis bajs se till att de är en normal färg och konsistens. Blodig avföring är tillräckligt för att panik alla föräldrar, men är inte alltid ett resultat av ett allvarligt tillstånd och enligt Dr Jim Sears MD, nästan alla barn passerar minst en blodig avföring under spädbarnstiden. Blodig avföring hos barn kan ibland vara ett resultat av en allvarlig bakomliggande sjukdom som skall behandlas av din barnläkare omedelbart för att förhindra allvarliga komplikationer

Mindre Orsaker

I många fall kan barn med blodig avföring ha drabbats av allergisk kolit, orsakas av en laktos eller proteinintolerans i bröstet eller modersmjölksersättning de konsumerar. Bebisar som får allergiska kolit har ljusa röda strimmor av blod i avföringen. Ammade spädbarn och formel spädbarn matas både kan utveckla allergiska kolit. Spädbarn som ammas att utveckla allergisk kolit kan behandlas genom att ta bort mjölk och mejeriprodukter från moderns kost. Formel ammas som utvecklar allergiska kolit har oftast intolerans för sojaprotein och måste byta till en elementär formel.

Svår Orsaker

Intussusception är en vanlig orsak till blodig avföring hos spädbarn som tenderar att utvecklas under den tid barnen är infördes till fast föda. Enligt Carol Miller, barnläkare vid University of California, San Francisco, orsakar invagination kolik-typ smärta som uppstår i vågor som ökar i frekvens och intensitet. Invagination är ett tillstånd där en bebis tarmar blir inflammerade och svullna vilket resulterar i blockerade och eventuellt trasiga tarmar. Tillståndet kan orsaka tarmvävnaden att dö och kommer att producera mörkt röd, gelé texturerat avföring som får innehålla slem. Bebisar kan också tyckas svettig, slö, visar tecken på uttorkning och magen kan bli utspänd med en korv-liknande massa tydligt i det övre mellanprissegmentet eller höger buken regionen.

Behandling

Enligt Annie Stine av BabyCenters medicinska Advisory Board, om din barnläkare misstänker att ditt barn upplever blodig avföring på grund av intussusception kommer diagnosen bekräftas med ultraljud, datortomografi eller speciella röntgen studier. Efter visuell avbildning ger en positiv diagnos kommer en röntgenläkare försök sedan att pressa tarmarna på plats med hjälp av en barium eller luft lavemang. Om ditt barn har en trasig tarm på grund av sjukdom, är kirurgi vara skyldiga att ta bort blockeringen, och i fall av allvarliga stopp kan små delar av tarmarna avlägsnas för att ta bort blockeringen.

Överväganden

järnpreparat läkemedel kan också orsaka en bebis pall att mörka eller blodig och försvinner när barnet har avslutat ta medicinen. Drycker och mat som innehåller röd karamellfärg kan också orsaka en bebis pall att visas rött eller blod-liknande men är inte ett resultat av ett allvarligt tillstånd.

Varning

Spädbarn som har blodig avföring till följd av allergisk kolit bör behandlas samt övervakas av en barnläkare och särskilt de som upplever buksmärtor, kräkningar och dålig viktuppgång på grund av tillståndet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:antepartum omvårdnad diagnos

Relaterade artiklar


 • sexuella biverkningar av Flomax
 • missbruk och beroende behandlingsalternativ
 • delar av öron
 • menstruationscykeln information
 • vad man ska göra om vägglöss?
 • om fertilitet vitaminer för män
 • wellness omvårdnad diagnos
 • effekterna av övergrepp mot äldre
 • hur man kan förebygga H1N1 (svininfluensan)
 • Hur sluta röka utan att lägga ett beroende av nikotintuggummin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com