bmi fakta

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-18
BMI betyder body mass index och är ett tal som approximerar en persons kroppsfett. Den beräknas genom en formel som använder en persons längd och vikt. BMI mäter inte faktiska kroppsfett, men är ett snabbt, enkelt och billigt sätt att avgöra om en person är normal, överviktiga eller feta, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

Du behöver:.
BMI kalkylator.
Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Fakta

BMI beräknas i tre enkla steg. Först multiplicera din vikt i pounds med 703. För det andra, konvertera höjd till inches och torg den. Tredje, dividera antalet från det första steget av nummer från det andra steget.
Formel: (vikt i pounds x 703) /(höjd i inches) ^ 2
BMI kan också beräknas med hjälp av metriska enheter, men kräver en något annorlunda formel. . För metriska formel, fyrkantiga din längd i meter och dela upp den i din vikt i kilo
formel:. (Vikt i kg) /(i meter) ^ 2

Betydelse

Ett BMI på 20 till 24. 9 anses normalt, är 25 till 29,9 övervikt och 30 eller över är feta, enligt Discovery Health. Personer med ett BMI på 25 eller högre har en ökad risk för vissa hygienkrav, inklusive hjärtsjukdom, stroke och högt blodtryck, enligt CDC. Av denna anledning kan en läkare rekommendera en viktminskning program eller kan genomföra fler tester, såsom midjemått och en utvärdering av riskfaktorer för människor med höga BMI. Ett BMI på mindre än 18,5 anses undervikt.

Typer

BMI formel är lika för män och kvinnor. För barn och ungdomar upp till 20 år gamla, är BMI beräknas på samma sätt men tolkas annorlunda. Det finns även separata tolkningar för pojkar och flickor, till skillnad från den enda tolkning för vuxna. Ett barns BMI tolkas med hjälp av en tillväxt diagram som utvecklats av National Center for Health Statistics, som ger ett BMI percentilen. Från CDC standarder, innebär ett BMI på 85. Percentilen barnet är i riskzonen för att bli överviktiga, och ett BMI på 95: e percentilen innebär att barnet är överviktiga, enligt Discovery Health.

Överväganden

Trots att BMI är en tillförlitlig uppskattning av kroppsfett, kan det vara opålitliga i vissa situationer. Muskler väger mer än fett, så att folk med mycket muskelmassa, såsom idrottare, har högre BMI, ibland till överviktiga eller feta rad, trots att de har lite kroppsfett. Äldre människor tenderar att ha mindre muskelmassa och mer kroppsfett, så deras BMI kan vara för låg för deras faktiska kroppsfett, enligt National Heart Lung and Blood Institute.

Lösning

Människor som är överviktiga eller feta bör gå ner i vikt. The National Heart Lung and Blood Institute rekommenderar att överviktiga eller feta patienter börjar med en målsättning att förlora 10 procent av sin vikt i den takt på 1 till 2 kg. varje vecka, vilket innebär att patienter ska skära ner sina kaloriintaget med 500 till 1. 000 kalorier per dag enligt den nationella hjärtlungmaskin och blod institutets Fetma Kunskapslyftet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fakta om att vara vänsterhänt

Relaterade artiklar


 • hyaline membran lungsjukdom
 • mäns hälsa problem
 • Nutrition & hjärnfunktion
 • tecken och symtom på anemi hos småbarn
 • typer av mini piller
 • biverkningar av climara pro
 • struktur av bröstet
 • vitamin behov för kvinnor
 • tecken på en njurinfektion hos spädbarn
 • hur man undviker senilitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com