bröstvårtan störningar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-26
Allt som påverkar nippeln betraktas som en sjukdom och störningar kan variera från enbart olägenheter för allvarliga tillstånd. Om du har fjällande hud eller blodiga flytningar från bröstvårtan, få hjälp omedelbart. Bröstvårtor är utformade för att vara känslig, men när det känslighet leder till smärta, bör du se en läkare

Anatomy

Nipplar föreskriva leverans av mjölk till ett spädbarn, och avsättning för diande trummorna är arrangerade runt spetsen. Området runt bröstvårtan kallas vårtgården och är mörkare ringmärkts.

Vanliga sjukdomar

bröstvårtan störningar inkluderar bröstvårta svullnad, bröst knöl, inflammation, bröstvårtan parastesi, inversion och slumpmässiga ömma bröstvårtor. Ömma bröstvårtor kan orsakas av att inte bära en väl passande behå, medan joggning, grov sexuell aktivitet eller en typ av hudinflammation, såsom candidasis, eksem, kontakteksem eller ammar.

Allvarligare tillstånd

Pagets sjukdom, som tillhör den kategori av bröstcancer, har symptom som klåda och såriga eller spruckna bröstvårtor. Om denna sjukdom fortskrider, inkludera symtom ökad förbränning och känslighet. Zuska sjukdom symtom är bröstsmärta, eller knölar, areolar smärta och bröstvårtan.
Mastitits definieras som ett bröst infektion. Infektion sker som trummorna mynnar ut i bröstvårtan fylla med sekret och sedan orsaka inflammation. Detta tillstånd orsakar stora obehag, feber och ibland skapar en böld. Det är absolut nödvändigt att fortsätta att dränera dessa kanaler. Använda varma kompresser kan ge viss tröst samt rå kålblad att dra ut giftet. Många gånger ett antibiotikum krävs.

Indragna bröstvårtor

indragna bröstvårtor anses vanligt förekommande. Det är möjligt att under graviditet indragna bröstvårtor vänder ut. Det har föreslagits att rulla eller dra bröstvårtor dagligen kan vara till hjälp tillsammans med bär bröstvårtskydd.

Bröstvårtan

Om det finns en mjölkaktig ansvarsfrihet som kommer från både bröstvårtor och är inte relaterad till amning, är det som avses att som galaktorré. När hormonet prolaktin ökar, producerar mjölk. Många faktorer, inklusive användning av lugnande medel och marijuana, avsaknad av menstruation eller till och med höga doser av östrogen, kan orsaka detta ansvarsfrihet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:förstoppning hos barn

Relaterade artiklar


 • amning och viktnedgång
 • hur man bli gravid med klomifen & hCG injektioner
 • tester för allergier
 • riktlinjer för behandling KOL
 • hur man kan spara pengar objektiv kontakt
 • tips på barn terapeuter
 • verksamhet för personer förlorar minnet
 • överdriven törst hos barn
 • självkontroll tekniker
 • gurkmeja läkande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com