define ögonläkare

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-06
Våra två ögon är verkligen våra fönster till världen. Vi tar ofta vår syn för givet förrän det uppstår ett problem. Ögonläkare är läkare som tillhandahåller alla tjänster relaterade till ögonvård, från regelbundna kontroller till operation

Bakgrund

ögonläkare en läkare (läkare) utbildning i behandling av sjukdomar och alla problem som rör ögat. Ögonläkare kan diagnostisera ögonsjukdomar och utför kirurgi (mot en optiker som kan diagnostisera och behandla ögon-och synproblem, men kan inte utföra operationen). Innan de kan öva, måste de passera en skriftlig och klinisk tentamen State Board.

Skolan

Ögonläkare avsluta fyra års Medical School. De studerar och är utbildade på alla områden och områden inom medicinen. Detta följs av ytterligare fyra år av en praktik.

Specialister

Efter att ha avslutat en praktik, kan en ögonläkare besluta att specialisera sig på vissa ögonsjukdomar eller sjukdom. Han kan välja att driva framtida studier och utbildning inom områden som näthinnan, hornhinna, glaukom eller katarakt.

Eye Health Care and Management

Eftersom ögonläkare kan utföra kirurgi och utöva verksamhet som läkare, förutom att de utför kirurgi och tillgång till ögon-och synproblem kan en ögonläkare bedöma även den allmänna hälsan. Vissa hälsoproblem kan först visa sig i ögonen eller kan så småningom leda till ögonproblem eller ens blindhet.

När du vill se en ögonläkare

Ett besök till en ögonläkare bör bokas om en person upplever försämrad syn, floaters, ljusblixtar, en ögonskada, ögonsmärta, svullen i ögat, korsade ögon, dubbelseende eller förlust av det perifera seendet. Också personer med diabetes, aids, sköldkörtelsjukdom, eller hereditet för ögonsjukdomar bör besöka en ögonläkare regelbundet.

American Academy of Ögon

American Academy of Ophthalmology kan besvara många angelägna frågor om ögonläkarna och ögonvård. Sök sitt ögonläkare locator på sin plats av en läkare namn eller patientens postnummer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man hittar en fotvårdsspecialist i Rancho Cucamonga

Relaterade artiklar


 • hur du skyddar dina öron
 • menstruella ångest botar
 • luta på mig stabiliseringsmedel käpp & krycka tips
 • hur man identifierar och skyddar mot West Nile-virus
 • naturliga Stretch Mark avlägsnande
 • pediatriska ögonproblem
 • testosteron för män
 • typer av preventivmedel för kvinnor över 40
 • hur man undervisar bra handtvätt kompetens för ditt barn
 • töm en effekt kräm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com