diagnos av Alzheimers

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-03
Alzheimers sjukdom är ett progressivt tillstånd som förstör hjärncellerna och är alltid dödlig. Mer än 5 miljoner människor i USA lever med Alzheimers sjukdom, och det finns inget botemedel. Människor lider av den handikappande sjukdomen kommer gradvis försämras, förlorar minnet och kognitiva och muskelfunktion tills de går bort. Alzheimers är den vanligaste formen av demens, men är svårt att diagnostisera i sin linda och kräver många steg och tester för korrekt diagnos

Hitta rätt läkare

För att kunna diagnostisera Alzheimers sjukdom är det viktigt att hitta en läkare som är kunnig om Alzheimers eller minnesförlust. I vissa fall kan din primärvården leverantören kunna peka dig mot en expert och hjälpa till att övervaka diagnos och behandling process. Du får hänskjutas till en neurolog, en psykiater eller en psykolog, som alla är specialiserade på sjukdomar eller störningar som påverkar hjärnan och andra mentala funktioner.

Medical History

specialist kommer att genomföra olika tester och intervjuer för att få en mer balanserad bild av vem patienten är. En av de första saker som läkare kommer att göra är att samla information om din sjukdomshistoria, särskilt några tidigare eller nuvarande sjukdomar du kan ha och om någon familjemedlem har eller har haft Alzheimers sjukdom eller en närstående hjärnsjukdom. En lista över mediciner som du för närvarande på att också samlas in.

Mental status Tester

mentala status-test kan läkaren att bedöma patientens psykiska medvetenhet. Ett vanligt test för att bestämma mental funktion är det mini-mental state examination, eller MMSE. Det MMSE använder en rad frågor för att testa ett urval av vardagliga mentala färdigheter, till exempel ihåg en kort lista med ord att upprepa några minuter senare och räkna eller stava bakåt. Den maximala poängen är 30 poäng och lägre områdena tyder på någon form av demens.

Diagnostic Tests

En fysisk undersökning kommer att utföras, och urin och blod kommer att samlas in för testning. Resonemanget bakom detta är att demens kan ha olika orsaker, många av dem medicinskt behandlingsbara. Det är bäst att utesluta lätt att behandla problem tidigt om de inte är ansvariga för Alzheimer's-liknande symtom. Behandlingsbara orsaker till minnesförlust och mental förvirring inkluderar undernäring, diabetes och sköldkörtelproblem.

Neurologisk undersökning

Eftersom Alzheimers är en hjärnsjukdom, är de neurologiska examen lika viktig som den fysiska. Målet är att mäta hjärnans funktion, liksom i nervsystemet, för att avgöra om symtomen tydligt beror på Alzheimers sjukdom eller någon annan hjärnsjukdom. Eftersom testet görs, kan läkaren testa saker som koordination och balans, ögonrörelser och tal.

Hjärnröntgen

Läkare kan ha möjlighet att identifiera synliga avvikelser som kan finnas i hjärnan genom att använda olika bildteknologier . Fysikaliska förhållanden i hjärnan såsom blodpropp, blödningar eller tumörer kan vara ansvarig för symtom. Imaging tester kan utföras, såsom en MRI, som använder radiovågor för att ge detaljerade bilder av hjärnan. Alla dessa tester kombineras för att bidra till att undanröja alla eventuella fysiska orsaker till mental funktion nedgång, med slutresultatet som en diagnos av Alzheimers.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hur lång tid efter ägglossningen kan du testa för graviditet?

Relaterade artiklar


 • hur man flyger med en öroninfektion
 • Haemophilus influenzae vaccin historia
 • sjuklig fetma och risken för missfall
 • enkla övningar för barn
 • arbetskraft tecken under graviditeten
 • medicin för illamående under graviditeten
 • nästorrhet symtom
 • med en period då gravid
 • hur man skapar en verkligt skulpterade och tonas, högg jawline i så lite som 2 veckor
 • diy hand sanitizer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com