emotionella Wellness & hälsosam kost

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-24
Kretsen av emotionella välbefinnande börjar med bra matvanor. Detta i sin tur leder tillbaka till en sund känslomässig hälsa. När du äter rätt, hittar du du har möjlighet att hantera känslomässig stress och har bättre psykisk och fysisk hälsa i det långa loppet

Emotional Wellness och sunda matvanor

Någonsin vände sig till en halvliter Ben Jerry's när ledsen, nedstämd eller uttråkad? Du är inte ensam. Enligt National Institute of Health, människor gör mer än 200 beslut om mat varje dag och många av dessa val inte är direkt relaterade till fysisk hunger, men är gjorda för att tillfredsställa ett känslomässigt behov. Sanningen är att medan emotionell stress kan leda till ohälsosam mat, kan äta hälsosamt leda till emotionella välbefinnande. Göra hälsosamma val av mat och du kan hålla din sprit hög även under de tillfällen då känslorna kan få den bättre av oss.

Triggers för Emotional äta

Det första steget till att använda sunda matvanor som ett sätt att upprätthålla en god emotionell hälsa är att förstå vad som leder oss att börja äta. Några vanliga triggers är stress, ilska, depression, tristess eller ensamhet. Att upprätthålla en livsstil som vårdavdelningar bort dessa känslor som utlöser kan inte bara skapa känslomässiga wellness, men bryta vanan att vända sig till skräpmat som ett sätt att må bättre.

Roll Motion

Motion kan inte överskattas på bästa sättet att behålla emotionella hälsa och kontroll äta. Alla typer av aerob träning, en som höjer hjärtfrekvensen, kommer frigöra endorfiner, som är de hormoner som ger oss det känslomässiga, fysiska "hög". Du bör engagera sig i aerob träning i minst 20 minuter, tre gånger per vecka. För att få det mesta av din aerob träning, arbeta upp till en 45-minuters session och du kommer att öka din ämnesomsättning. Detta hjälper dig att bränna mer kalorier utöver öka emotionella hälsa. Promenader, cykling, simning och dans är alla utmärkta aerobiska aktiviteter.

Icke-aerob träning kommer också att dra emotionella hälsa och leda till sunda matvanor. Vissa icke-aeroba verksamhet som främjar hälsa inkluderar yoga, styrketräning, crunches och hissar ben. Även meditation gör att hjärnan och kroppen att slappna av och minska den stress som kan leda till dåliga matvanor.

Ta tid för Self

Det är lätt för oss att fastna på allt vi behöver göra för alla andra. Din chef vill att vi ska stanna sent på jobbet för att avsluta ett projekt. Barnen behöver rider till fotbollsträningen och dans lektion. Din make /maka måste du köra ett ärende. Att ta tid för dig för att utveckla något av intresse och vårda din emotionella hälsa startar en cykel av psykiska och fysiska välbefinnande.

Hur Äta Leder Rätt till Emotional Wellness

Det finns signalsubstanser i kroppen som påverkar emotionella välbefinnande. Dessa kemikalier är instabil när bra näring saknas. Socker och koffein är stora bovarna i sabotera stabiliteten i dessa signalsubstanser, vilket bidrar till att upprätthålla emotionella hälsa. När du inte äter rätt det kan leda till trötthet som sedan leder till överanvändning av koffein och socker, och inleder den nedåtgående cykel.

att förbättra eller bibehålla emotionell friskvård, börja med din kost. Foods i sitt fräschaste, mest hela formuläret bränsle både kropp och sinne. Hela korn livsmedel såsom vete pasta är ett bättre val än vitt mjöl-produkter. Färska eller frysta grönsaker i en mängd olika färger (dvs ärtor, morötter, rödbetor, gul paprika) kommer att ge ett bredare spektrum av näringsämnen. Försök att undvika konserverade grönsaker speciellt om du har problem med natrium.

Lägg till detta en bra rutin av stressreducerande motion eller meditation och du är på god väg till en ljusare dag.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vasektomi återföring komplikationer

Relaterade artiklar


 • vad är neuropati?
 • graviditet & Bells pares
 • artificiell insemination komplikationer
 • handtvätt fakta
 • låg Carb dieter graviditet
 • normal vuxen andningsfrekvens
 • Vad kan jag göra för att växa längre?
 • om äldreomsorg
 • varför är menstruationscykeln undertryckta under graviditeten?
 • majonnäs behandling för löss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com