fibroid tumör botemedel

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-18
Myom är godartade tumörer som visas i livmodern, vanligtvis under en kvinnas fertila år. Enligt Mayo Clinic, kommer tre av fyra kvinnor utvecklar muskelknutor någon gång under sin livstid. Oftast, muskelknutor orsakar inga symtom och kräver ingen vård. Men om muskelknutor växa riktigt stora, kan de orsaka obehag och din läkare kan rekommendera behandling

Medicinering

Det finns olika alternativ för att behandla muskelknutor, och ett val är medicin som arbetar för att krympa tumörer. Gonadotropinfrisättande hormon (GN-RH) agonister arbete genom att rikta hormoner som hjälper till att stimulera äggstockarna att producera östrogen och progesteron. Dessa mediciner långsam produktion av östrogen och progesteron, som arbetar för att krympa muskelknutor. Ett annat alternativ är injektioner av androgener eller danazol, ett läkemedel som fungerar som testosteron. Dessa injektioner stoppa menstruation och krympa muskelknutor. Men de kommer med oönskade biverkningar såsom en mörkare röst och hårväxt. Din läkare kan också förespråkare implantation av ett gestagen intrauterina enhet (spiral). Denna enhet arbetar för att motverka symtom som kraftiga blödningar eller smärta väckt den muskelknutor, men gör ingenting för att krympa tumörer.

Kirurgi

Den enda permanenta lösningen för muskelknutor är en hysterektomi, en operation som helt tar bort livmodern. Även om muskelknutor kan avlägsnas kirurgiskt, återkommer de ofta. De flesta kvinnor kommer inte att välja en hysterektomi, eftersom de inte kommer att kunna föda barn efter denna stora operation. Om du väljer att bara ha bort muskelknutor-en procedur som kallas myomectomy-det finns flera sätt ingreppet kan utföras. Om du har många fibroider eller om de är särskilt djupt i livmodern, kan din läkare besluta att öppna buken för att ta bort dem. En mindre invasiv förfarande, laparoskopisk förfarande används för mindre muskelknutor. Genom små slitsar i buken, använder läkaren smal instrument för att övervaka och ta bort muskelknutor.

Andra terapier

I en procedur som kallas myolys, en kirurg kommer att använda elektrisk ström genom en laparoskopisk snitt för att bryta upp muskelknutor och blodkärl som ger näring blod till den. Annat förfarande, livmodern, använder ett speciellt instrument som placeras i livmodern och använder mikrovågor och värme att sakta ner menstruationsblödningar. Denna behandling är inte effektiv för muskelknutor utanför slemhinnan i livmodern. Uterin Artery Embolisering (UAE) är en annan behandling där läkaren kommer att injicera små partiklar i artärerna som ger näring till muskelknutor, skära av blodtillförseln och så småningom leder till krympning. Denna teknik blir allt mer populärt eftersom det är icke-invasiv. En potentiell bieffekt är att kompromissa av blodtillförseln till andra organ.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:bmi fakta

Relaterade artiklar


 • Q10 hud förmåner
 • baby bilstolen säkerhetsriktlinjer
 • hur man gör hälsosamma måltider för småbarn
 • kan jag sluta min tid från att komma?
 • graviditet vårdplan
 • hur man lär sig poäng arbetsmarknaden akupressur
 • hur man förbereder sig att föda hemma
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • hur man minska rynkor på händerna
 • hög testosteron orsakar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com