follikelstimulerande hormoner i klimakteriet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-07
Många förändringar sker i kroppen när en kvinna går igenom klimakteriet. En kvinnas reproduktionscykler upphört under klimakteriet eftersom kroppen slutar producera ägg i äggstockarna. Många tecken finns som tyder på att klimakteriet pågår, en av dessa är produktionen av follikelstimulerande hormoner

follikelstimulerande hormon före klimakteriet

Före klimakteriet, ägglossning en kvinna varje månad släppa ett ägg från en av äggstockarna. Follikelstimulerande hormonet frigörs av hypofysen och stimulerar en follikel, eller ägg, att växa och mogna. När en kvinna inte har trätt klimakteriet, FSH nivåer topp under ägglossningen, stiger från 2 till 20 internationella enheter per liter innan ägglossning och 30 till 50 IE /L vid ägglossningen. FSH-nivån sedan efter ägglossning till samma område som före ägglossningen.

Follikelstimulerande hormon under klimakteriet

Under klimakteriet är en kvinnas ägg utbudet minskar. Enligt The Hormone Foundation, under klimakteriet, försöker kroppen att pressa äggstockarna att frigöra återstående äggen genom att producera mer follikelstimulerande hormon. Nivåer av FSH till kvinnor i klimakteriet är generellt sett mer än 50 IU /L.

follikelstimulerande hormon Blodprov

Om din läkare misstänker att du kan vara in klimakteriet, kommer hon att ett blodprov för att kontrollera din follikelstimulerande hormonnivåer, utöver andra tester. Om dina nivåer är höga, kan det tyda du anger klimakteriet. Men andra orsaker till hög FSH-nivåer omfatta polycystiskt ovariesyndrom eller ovariesvikt.

Follikelstimulerande hormon Hem Tester

Många drugstore-butiker, både online och lagra-baserade, sälja FDA-godkända follikelstimulerande hormon tester. Dessa tester görs på ett liknande sätt som at-home graviditetstest. De tester kontrollera mängden FSH i din urin. Men låt dessa tester inte du vet att din nivå av FSH, utan istället bli positiv eller negativ bygger på testets känslighet (vanligtvis cirka 25 IU /L). Därför är dessa hem tester inte är bra för att avgöra om du anger klimakteriet. Se Resurser för mer information.

Diagnos utifrån follikelstimulerande hormoner

När diagnostisera menopausen, hormonnivåerna är inte det mest tillförlitliga sättet att mäta klimakteriet. Eftersom hormonnivåer kan variera inom en kvinna på en dag för dag, många läkare kontrollera follikelstimulerande hormon nivåer som en indikator, men leta efter en brist på menstruation under 12 månader är ett säkert sätt för diagnos.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:mjäll på barn

Relaterade artiklar


 • vad är en farlig blodtryck under graviditeten?
 • livmodercancer symtom
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • knep för att gå in arbetskraft
 • naturligt sätt att bli gravid
 • avföring färg hos barn
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • statistik om tonåring drog och alkohol missbruk
 • vad är orsakerna till väsande andning hos spädbarn?
 • mäns hälsa problem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com