hjärtattack symptom hos en kvinna

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-25
En hjärtinfarkt en av de vanligaste dödsorsakerna för både män och kvinnor, och kvinnor står för cirka 50 procent av hjärt-kärlsjukdomar dödsfall varje år. Det är en stor del kan förebyggas sjukdom, vilket gör dödstalen desto mer oroväckande. Veta skyltar, riskfaktorer och alternativ för förebyggande kan hjälpa till att rädda ditt liv

Du behöver:.
BMI räknare
Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Orsaker

En hjärtinfarkt uppstår när plack som byggt upp i din kranskärlen bristningar. När plack spricker börjar en blodpropp bildas. Detta koagel, om tillräckligt stora, kan blockera blodflödet till hjärtat som orsakar muskelskada och en hjärtattack. På skylten som bygger upp och bryter upp är kolesterol som har deponerat sig längs fodret i dina artärer. Det är som styr detta kolesterol uppbyggd och hålla det till ett minimum som är viktiga för att undvika en hjärtattack.

Symtom

Några hjärtattack symptom kan vara samma för både män och kvinnor. Tryck eller obehag i bröstet, och smärta, är de vanligaste symptomen. Andra vanliga symtom på en hjärtinfarkt är smärta sträcker ner armen eller i käken och en hotande känsla av undergång. Men i kvinnor som de inte kan vara den mest uppenbara tecknen. Kvinnor tenderar att uppleva symptom än bröstsmärta oftare än män. Dessa exempel andfåddhet, svettningar, illamående, yrsel och trötthet. De kan också uppleva nacke, skuldror och magbesvär.

Riskfaktorer

De riskfaktorer som kan bidra till en hjärtattack i huvudsak härrör från den livsstil du leder. Högt blodtryck, högt kolesterol, och tobaksrök är alla betydande riskfaktorer. Övervikt, stress och alkohol kan alla spela en roll i dina chanser att ha och överleva en hjärtinfarkt. Om du har en familj historia av hjärtsjukdomar du har en ökad risk för hjärtinfarkt också. Hos kvinnor, särskilt, depression kan vara en riskfaktor. Kvinnor är dubbelt så stor risk att drabbas, vilket ökar deras risk för hjärtsjukdom. Detta gör kvinnor som lider av depression två till tre gånger större risk att få hjärtsjukdomar.

minskar risken

Kvinnor kan minska risken för hjärtinfarkt genom att följa en hälsosam och aktiv livsstil. Njut lite tid utomhus och motion minst trettio minuter om dagen. Gå vandring, skidåkning eller simning. Att göra det något roligt kommer att göra det mindre som fungerar. Också inriktas på en hjärt-hälsosam kost. Din kost bör vara låg halt av mättat fett, kolesterol och salt. Om du inte har slutat röka ännu, här är ytterligare ett skäl. Att sluta röka minskar din chans att få en hjärtattack.

Behandling

Om du märker några tecken eller symtom på en hjärtinfarkt är det oerhört viktigt att få medicinsk hjälp omedelbart. Vänta inte och inte andra gissa dig själv. Om du har en aspirin ta den för att hjälpa förbjuda koagulation. När du kommer till sjukhuset akut medicinsk läkare avgör om du behöver opereras såsom angioplastik, att öppna upp blockerad artär, eller om medicineringen är att föredra. Hjärtinfarkt är inte livshotande oftast när medicinsk behandling söks snabbt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:PCOS & tidig menopaus

Relaterade artiklar


 • hur man: säker rengöring för svininfluensan
 • proteinrika livsmedel för graviditet
 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • skolios hos barn
 • orsakerna till vaginal brännande
 • frågor om den 17: e graviditetsveckan
 • naturliga bördighet alternativ
 • Hur är en koloskopi gjort?
 • pediatriska genetiska sjukdomar
 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com