hur man väljer ett solskydd

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-13
De flesta vet att solskyddsmedel är viktigt på en varm, solig dag. Solskyddsmedel skyddar en persons hud mot skadliga UV-strålar, som gör det möjligt för sköna, säkra utomhus njutning. Trots omfattande ryktbarhet av solskyddsmedel betydelse, få konsumenter vet vad de ska leta efter i en solkräm. Välja det bästa solskyddet är avgörande för att se till att du undvika kortsiktiga solbränna och långsiktiga hudskador. Det finns ett antal faktorer som måste beaktas när man köper en flaska solkräm
1.
Kontrollera att solskyddsmedel skyddar mot UVA-och UVB-ljus våglängder, vilket rekommenderas av REI, en camping och utomhus specialitet butik. Kontrollera flaskan för att lära sig vilka typer av UV-ljus för vilket solskyddsmedel är konstruerad. De flesta solkrämer kommer innehålla UVB-skydd för att skydda huden mot solbränna. Endast vissa produkter innehåller också lika viktigt UVA-skydd för att skydda huden från djuppenetrerande, skador på lång sikt.
2.
leta efter den mest effektiva FDA godkänt UVA blockerande medel på marknaden. Kontrollera solskyddsmedel etikett för avobenzone, ecamsule, zinkoxid eller titan ingredienser oxid. REI förklarar att dessa fyra ingredienser är de mest effektiva bland de 17 FDA godkänt UVA-blockerare.
3.
Läs etiketten att solskyddsmedel inte använder para-aminobensoesyra (PABA) . PABA brukade vara en vanlig ingrediens men nu är det sällan. Ett fåtal märken innehåller fortfarande denna ingrediens. PABA kan orsaka allergiska reaktioner och generellt bör undvikas.
4.
Om simning eller kraftig fysiska aktiviteter planeras, betrakta vattentät märken av solskyddsmedel. Annars icke-vattentäta varumärken är tillräckliga och billigare.
5.
Fastställa de mest lämpliga SPF betyg för dina behov. SPF 15 kommer att fungera bra för en kort, tillfällig utflykt i trädgården. En längre vistelse utanför kommer att kräva SPF betyg från 30 till 50. Ett värde på 30 är ett bra allmänt ändamål solskydd, så att du kan vandra, läger eller ens simma i timmar i en genomsnittlig dag utan solskador. För intensiv, extra soliga dagar, eller för att skydda känsliga hud eller barns hud, en rating på 45 eller 50 är perfekt. Tänk på att en högre solskyddsfaktor betyg kommer känna dig mer "geggig" och tjock på huden.

Tips och varningar


 • Kom ihåg att även de så kallade " vattentäta "produkter behandlas i Steg 4 så småningom kommer att avta och du måste ansöka på nytt varje 90 minuter.
 • Använd inte solkräm på barn yngre än 6 månader och följ alla riktlinjer som anges av produktens märkning. Ett spädbarn hud är mer benägen att absorbera solskyddsmedel kemikalier.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Graviditet & katt urin

  Relaterade artiklar


 • Hur säker är NuvaRing?
 • effekterna av nikotin på spädbarn
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • hur man hittar klinisk forskning prövningar för medicinsk och psykisk ohälsa
 • läkemedel för barn med ADHD
 • långsiktiga effekter av Dilantin
 • sätt att få arbetskraft dig själv
 • risker med permanent makeup
 • finnar efter klimakteriet
 • hjärtvänlig fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com