huvudlöss myter

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-21
Varje år tusentals människor över hela nationen kontraktet huvudlöss. Alla vet att huvudlöss är små små buggar som brukar hänga i hårfästet men många människor vet inte vad som är sanning och vad är myt när det gäller kontrakt och behandla tillstånd

Du behöver:.
BMI räknare
Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

bara barn

Det är en vanlig missuppfattning att huvudlöss endast finns i skolåldern. Även om majoriteten av fallen kommer från skolbarn, vuxna kan också avtala huvudlöss. Skolan är en mer gemensam grogrund eftersom barn har nära kontakt i timmar åt gången. Det är av denna anledning som många skolor erbjuder visningar för elever för att förhindra spridning.

Smutsiga människor

En av de vanligaste missuppfattningarna om huvudlöss är att de sprids av människor med dålig hygien. Detta är inte sant. Huvudlöss kan kontrakteras eller spridning mellan alla, oavsett deras hygien. Det finns ett socialt stigma kring löss och förlägenhet att upphandlande dem orsaker, men det finns inga konkreta bevis på att städningen eller smuts i håret gör någon skillnad.

Löss Hoppa

De flesta människor tror löss sprids från person till person nästa genom att hoppa. I verkligheten löss sprids genom direkt kontakt mellan en person med parasiten och en person utan. Löss inte krypa inte från en person till en annan och det är varierar sällsynt att en person att ingå avtal löss från en snabb kontakt. Långvarig kontakt med en bärare är den mest sannolika formen av överföring så det är viktigt att inte dela hattar eller hårborstar eftersom de kan, även om sannolikheten inte är hög, hjälpa till att sprida löss och ägg.

Löss Come From Husdjur

Många människor likna löss på loppor, men de två parasiter är ingenting lika. Löss inte kommer från husdjur och de kommer inte från ett smutsigt hus. Behandla dina husdjur med medicinering och rengöring ditt hem inte kommer att minska chanserna för upphandlande löss.

Behandling

Några föräldrar inte tycker att tanken på att använda en hård kemisk för att behandla löss. Medan det finns säkert några biverkningar, är detta det mest effektiva sättet att behandla. Att sätta vaselin på huvudet eller manuellt ta bort löss och ägg kommer inte alltid fungerar och du kan hitta dig själv att behandla och om igen.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hur utsöndringsmekanismerna systemet att fungera?

Relaterade artiklar


 • om äldreomsorg
 • Vad är stavar & kottar?
 • skabb hos spädbarn
 • Vilka är orsaker till frekvent feber hos barn?
 • hosta hos spädbarn
 • vad är en farlig blodtryck under graviditeten?
 • p-piller typer
 • inåtväxta tånagel komplikationer
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • gör q-tips orsaka påverkas öronvax?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com