hyperbar syrgasbehandling behandling

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-19
Under normala förhållanden innehåller atmosfären 20 procent syre. Luft, i stort, består av en annan gas, kväve, omkring 80 procent. Som vanligt atmosfärstryck är nästan 15 kg. för varje kvadratcentimeter, med hyperbar syrgasbehandling (HBOT), 100 procent syrgas levereras på två till tre gånger normalt lufttryck. Det används för att behandla en myriad av medicinska tillstånd och har nu blivit ett ämne för studier och forskning i USA eftersom den visar löfte om framgång med behandling av flera andra sjukdomstillstånd också.

Du behöver:
BMI kalkylator
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Funktion

När en person får hyperbar syrgasbehandling är de placeras inuti en sluten kammare syre. Hyperbar fartyg kan göras av traditionella stål och aluminium, eller bärbara plast. Andas normalt, är ren syrgas inandning eftersom den gradvis fyller kärlet och når för lågt tryck. Syrekammare med övertryck kan rymma en person eller flera på en gång beroende på dess typ. En typisk behandling kan vara allt från 30 minuter till två timmar. Eftersom behandlingen tar slut, är trycket av fartyget successivt minskat till normal atmosfärstryck.

Hyperbar syrgasbehandling ökar innehållet av syre i blod, vävnader och organ i kroppen. Hjälpa kroppen att bekämpa infektioner, ren trycksatt stöd syre i läkning av svåra sår som ny vävnad och blodkärl utvecklas. Det hjälper också i ridning kroppen av kolmonoxid.

Historia

Hyperbar syrgasbehandling först började användas endast som en behandling för "dykarsjuka" eller tryckfallssjuka på 1940-talet. Dykarsjuka är ett tillstånd som beror på den ackumulering av kväve "bubblor" i kroppen av dykare och gruvarbetare. Inträffar vanligtvis inom sex timmar efter ny beläggning, markeras av djupa muskuloskeletal smärta, svaghet, trötthet och förvirring.

Den första hyperbar syrgas kammare uppfanns 1662 i England.

Indikationer

Enligt USFood and Drug Administration, är Undersea Medical Society (både rekommendationerna) Den professionella organisation som ansvarar för att fastställa normer för korrekt hyperbar syre användning. (Referens 3)

både rekommendationerna har listat 13 sådana förhållanden som har godkänts för hyperbar syrgasbehandling:
-luftemboli
-Burns
-Anemi
-Carbon-kolmonoxid förgiftning
-Cyanidförgiftning
-Clostridial myosit och myonecrosis (också ringa mjältbrand, muskel-vävnadsdöd)
-Fack syndrom och klämskador
-Tryckfallssjuka
-Healing framhävande av problem sår
-Intrakraniell abscess /> -Eldfast osteomyelit
-nekros av mjuk vävnad och ben på grund av strålning (förekommer månader till år tidigare strålning, vanligtvis från strålbehandling, en behandling för cancer)
-Nedsatt hudtransplantation och klaffar

Överväganden

Trots att minimal, hyperbar syrgasbehandling har några risker och biverkningar som huvudvärk, öron-popping, klaustrofobi och trötthet. Eftersom syre levereras vid tryck högre än atmosfär kan syreförgiftning utvecklas. Symtomen omfattar synproblem (myopi), mental förvirring, lungkollaps och kramper. Personer med hjärtsvikt kan uppleva en försämring av symtomen. Det är viktigt att notera att med HBOT, det finns en potentiell explosion eller brandrisk som ren syrgas är extremt lättantändlig.

HBOT är kontraindicerat för gravida kvinnor om inte omständigheterna är mycket allvarliga, och inga andra behandlingsalternativ är tillgängliga. Det finns en stor risk för lungkollaps för personer med pneumothorax och emfysem. Pneumothorax är ett tillstånd till följd av luft eller gas instängda i pleural utrymme i lungorna orsakar partiell lungkollaps. Pleural rymden är ett område mellan lungsäcken, två lager membran som täcker lungorna. Symtomen omfattar andnöd allt från små till svår, bröstsmärtor, och en torr hosta. Utom i de fall då pneumothorax är av stor storlek, kommer lungorna blåses gradvis och luften absorberas.

Potentiella

Hyperbar syrgasbehandling har vuxit fram som en lovande ny metod för behandling av dem som lider av fibromyalgia. The National Institutes of Health rapporterade om en studie utförd vid ett militärsjukhus i Istanbul, Turkiet, som administreras övertrycksomgivning syre behandlingar till en grupp av personer med fibromyalgi. Kontrollgruppen fick bara placebo. Symtom på smärta och ömma punkter bedömdes efter det första och 15 behandlingar i båda grupperna. Det konstaterades att HBOT hade ökat kraftigt smärttröskeln och sänkt antalet ömma punkter i gruppen med fibromyalgi. Ingen förbättring präglades de inom kontrollgruppen. Fibromyalgi (FMS) är en reumatisk tillstånd som kännetecknas av smärta och stelhet i leder och muskler i kroppen. Andra betydande symtom är trötthet, förvirring, problem med sömn, domningar eller stickningar, restless legs syndrom och gastrointestinala problem. För närvarande har fibromyalgi inget botemedel.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:barn bensmärta

Relaterade artiklar


 • vad betyder det att känna understimulerad?
 • ungdomar ryggsmärta
 • influensavaccin faror
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • om att vara perimenopausal
 • ultraljud fakta
 • användningsområden för PURELL
 • tester för allergier
 • hur man håller lugn när influensasäsongen träffar
 • spädbarn rinnande näsa botemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com