i hemmet säkerhetsregler

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-05
Det gamla ordspråket, "Home Sweet Home", trollar känsla av säkerhet och lugn i våra hem. Men enligt statistik, våra bostäder är inte så säkert som vi vill tro. Det är i vårt eget bostäder som vi är mest sannolikt att uppleva en brand, ett förgiftningsfall eller en allvarlig minskning

Kolmonoxid

En av de mest lömska hushållet faror är kolmonoxid (CO) gas. Detta luktfri, smaklös gas är särskilt dödlig när människor använder felaktiga produkter som gasgeneratorer, camping värmare och spisar för att värma sina hem. Du kan förhindra kolmonoxid är dödliga effekter genom att aldrig använda dessa poster för uppvärmning. Om din familj erfarenheter huvudvärk, svaghet, illamående eller yrsel, lämna hemmet och kontakta räddningstjänsten. Använd kolmonoxid detektorer om du har ved kaminer, eldstäder eller gasdrivna.

Brand-och brännskador

Skydda din familj från bostadsbränder genom att hålla brännbara föremål, som gardiner, sängkläder eller handdukar, avstånd från heta ytor eller öppen eld. Lämna inte levande ljus eller matlagning utan uppsikt. Håll fett uppbyggd ner genom regelbunden rengöring av ytor. Minimera brännskador genom att alltid hålla potten ska vändas i, utom räckhåll för små barn. Övervaka tonåringar och barn i köket. Har på handen en godkänd kök brandsläckare, som är märkt en klass K (eller fett) brandsläckare. Använd aldrig vatten på ett fett brand. Kontrollera brandvarnaren batterier i månaden.

Var beredd

Köp en bra första hjälpen kit, som den från den amerikanska Röda Korset. Tränings övningar med din familj för evakuering och för hårt väder. Dina barn bör veta säkra vägar utgångar samt var man kan söka skydd i händelse av en tornado eller storm varning. Håll en ficklampa med batterier och klammer nödsituationer till hands. Upprätthålla kontakter i brådskande fall för den närmaste familjen, försäkringskassa och räddningstjänst.

Halk-och fallolyckor

Upplyst trappor som är fria från skräp och lösa mattor är mindre benägna att orsaka faller. Lär dina barn att hålla leksaker utanför dessa områden. Använd ledstänger i trappor. Överväg att ge en nattlampa längs trappor. Minimera glider i badkar med bad mattor eller dekaler halksäkert. Ha en gummi-stödd matta genom dörrar eller i kök där vatten kan samlas.

garageportsdistributör Faror

Kolla din garage-dörröppnare att göra vissa Den är utrustad med en automatisk dörr omsvängning. Utan denna säkerhetsfunktion, dödsfall eller allvarliga skador kan uppstå om ditt barn eller husdjur kommer i kontakt med en avslutande garageport. Inspektera garage-dörröppnare för fel regelbundet.

Hängande Farliga

Hem med fönster som täcker sladdar och små barn innebär en betydande risk för strypning. Placera aldrig barn bäddar, spjälsängar eller lekplatser i närheten hängande sladdar. Ersätta farliga solskydd eller använda produkter som säkerhet för att säkra sladdar.

Förebyggande /Lösning

Centers for Disease Control statistik bekräftar nästan 100 barn dör av misstag förgiftningar och mer än 160. 000 skador varje år av kontakt med giftiga ämnen. Survey ditt hem i områden med potentiella risker. Använd skåp och låda lås och spärrar. Installera plast utlopp beskyddare där små fingrar kan få kontakt med levande ström. Rådgör med din barnläkare för aktuella produkten rekommendationer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:biverkningar av precare främsta

Relaterade artiklar


 • Vad kan orsaka en lättare menstruationscykel?
 • hur får man Staph på läpparna?
 • hur man gör hälsosamma måltider för småbarn
 • hur man minskar svullnad i ansiktet
 • val av livsmedel för snabb viktminskning
 • inåtväxande spik infektion
 • barn förkylningssymtom
 • bröstcancer skyltar & skeden
 • diet för influensa
 • Hälsa och fetma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com