information om ringorm behandling för barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-10
Ringorm är en hudåkomma som präglas av röda, fjällande, ringformade fläckar och som orsakas av olika typer av svampar som föredrar varma klimat. Trots sitt namn, det finns inga maskar arbetar med ringorm. Barn som kommer i kontakt med djur eller andra barn med detta tillstånd kan kontraktet det. Barn som är undernärda eller har dålig hygien eller nedsatt immunförsvar är särskilt utsatta

Typer

Det finns många typer av ringorm, även känd som tinea, som kan påverka barn. Tinea pedis eller fotsvamp, är vanligt bland tonåriga killar och ibland drabbar barn före puberteten. Tinea cruris, eller Jock Itch, är vanligt bland manliga barn, men sällsynt bland flickor. Tinea capitis, eller hårbotten ringorm, är en särskilt smittsam variant av infektion som är vanlig bland barn i åldrarna 2 och 10. Tinea unguium infekterar spikarna i händer eller fötter och är vanligare hos ungdomar. Tinea corporis, organ ringorm, kan drabba både barn och vuxna. Är

Symtom

Ringorm infektion ofta tillsammans med kliande röda lesioner. De skador förekommer det ofta i en upphöjd ring mönster som är tydlig mot mitten. Beroende på platsen för utslag och vilken typ av svamp berörs, får den lesioner leda till håravfall, utslag eller blåsor.

Diagnos

Många hudinfektioner liknar så det är viktigt att ha en kvalificerad vårdpersonal undersöka det smittade området för en korrekt diagnos. Diagnosen är oftast bestäms genom en fysisk undersökning åtföljas av en detaljerad sjukdomshistoria. Vid behov kan vårdgivaren begära laborationer av skinnet skrapning för att kontrollera en svampinfektion.

Överväganden

Sannolikheten för ringorm smitta återvänder är hög eftersom de svampar som orsakar dessa utbrott kan leva länge på huden. Olika typer av ringorm svampar svarar på olika typer av behandling samt att behandlingen kan behöva upprepas för att vara effektiva.

Behandling

En vårdgivare kommer att avgöra lämplig behandling för ditt barn baserat på flera faktorer, inklusive vilken typ av infektion, lokalisering av infektionen, medicinsk historia av barnet och deras förmåga att tåla vissa mediciner, och föräldrarnas önskemål. Behandlingen omfattar normalt muntliga antisvampläkemedlen eller utvärtes salvor eller schampo.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:guidade bildspråk & helande

Relaterade artiklar


 • nagelbitande rättsmedel
 • Fakta om mild kronisk obstruktiv lungsjukdom
 • biverkningar av rättslig steroider
 • barns fotproblem
 • övningar för att komma i form
 • Vilka är de moraliska rättigheter för patienter?
 • matsmältningssystemet roliga fakta
 • baby leverans komplikationer
 • hur man skapar en verkligt skulpterade och tonas, högg jawline i så lite som 2 veckor
 • Information om öronen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com