keratinocyte tillväxt

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-25
Keratinocyter är specialiserade celler i överhuden som producerar keratin. Keratinocyter växa nästan oavbrutet genom mitos tills de når de övre epidermala skikt. Däremot kan celler i nervsystemet återge inte när de blir könsmogna. Den kontinuerliga ökningen av keratinocyter hjälper huden i sitt skyddande funktioner. Miljontals döda keratinocyter som utgör de yttre lagren epidermala celler fälls dagligen. Överhuden är helt ersättas med 25 till 45 dagar

Du behöver:.
BMI kalkylator.
Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Bakgrund

Hud består av två vävnader bifogas ytliga fascia. Den yttersta vävnaden är överhuden. Överhuden är den enda vävnad som keratinocyter. Det finns fem skikt som utgör överhuden. Från och med den ytliga lager, de är: hornlagret, stratum lucidum, stratum granulosum, stratum spinosum och hudens basallager. De skikt granulosum, spinosum och basale innehåller alla keratinocyter. De skikt corneum lucidum och har bara döda keratiniserad celler.

Den andra vävnadsdöd är dermis. Dermis är en blodkärlrikt, bindväv innehållande nervändar, körtlar och lymfkärl.

De ytliga fascia eller hypodermis, består främst av fettvävnad.

Process

Keratinocyter är tätt sammanlänkade när de växer. Dessa celler har sitt ursprung i den djupaste skikt av epidermis, hudens basallager. Cellerna är kollektivt skjuts uppåt av den snabba tillväxten av nya keratinocyter, tills de når stratum granulosum.

Keratinocyter börja försämras om de når skikt granulosum, förlorade sin inre cellulära komponenter som driver celltillväxt och funktion. Eftersom cellerna börjar tömma deras innehåll, den keratinocyterna ta på sig en tillplattad, skala utseende. Cytoplasmiska proteiner i keratinocyte börjar också att klamra sig fast i cellmembranet, vilket gör det tjocka och starka

Produkter

Keratinocyter fortfarande innehåller granulat som är nödvändiga för keratin och glycoplipid produktion även när det mesta av andra cellulära komponenter är uttömda. . Granulatet fylla keratinocyte med keratin, en stark, fibrösa proteiner som motstår slitage. Glykolipider produceras och fylla i utrymmen mellan den döende keratinocyter. Glykolipider är molekyler som innehåller kolhydrater och fetter. Glykolipider ge vattentätning för kroppen, att hålla överflödig vätska och vattenlösliga ämnen från att rymma eller in i kroppen

Fördelar

Keratinocyter och skiktade natur epidermis ge huden dess skyddande kvalitet. . De keratiniserad celler är hårt på grund av ansamling av keratin. Styrkan i keratiniserad cellerna skyddar huden och inre organ från skador. Föreställ dig den skada som kan komma från repor en klia om huden lätt gav efter till din nagel. Alla blodkärl och nervändslut i dermis skulle bli föremål för skador och infektioner.

Dessutom skulle en keratinocyter i de basala skikt i överhuden inte kunna reproducera ett säkert sätt om de omfattades av den dagliga slit-och-tår att ytan celler möter. Din hud skulle då inte ha återhämtningsförmåga och styrka det blir från det dagliga ersättning av nya keratiniserad celler.

Keratinocyter Roliga fakta

håret på huvudet, dina naglar, mjäll på kudden och torr hud du kliar är alla former av keratin. De keratin i hår och naglar är mycket tuffare än den som finns i huden och på hårbotten. Detta hårda keratin motstår fjällning. Den genomsnittliga personen kommer att förlora cirka 40 pounds av mjukt keratin, i form av hudceller, under en livstid.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:lista med klimakteriet vitaminer

Relaterade artiklar


 • anatomi och funktion av en njure
 • sinus infektioner hos barn
 • Fakta om influensa och influensavaccin
 • inte Perimenopause orsaka ångest?
 • fördelarna med surrogatmamma
 • typer av spelproblem
 • Definitionen av bmi
 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
 • Vilka är orsakerna till förlust av kognitiva förmågor?
 • urinblåsan problem under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com