läkemedel fakta för tonåringar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-03
Narkotika kan lätt glida in i sociala scenen av tonåringar och presentera frestelser som många tonåringar är illa rustade att hantera. National Institute on Drug Abuse, en del av National Institutes of Health, konstaterar att en av de bästa sätten att hjälpa tonåringar arbetar med narkotikafrågor frågor är att se till att de har tillräckligt med fakta för att fatta smarta beslut. Här är några viktiga fakta, som bör hjälpa tonåringarna att förstå effekterna av narkotika på deras kroppar och sinnen, samt ge information för att börja konversationer mellan ungdomar och deras föräldrar, kamrater och andra, t. ex. syskon, läkare och lärare.

Typer

lista över läkemedel som tonåringar experiment är nästan oändlig, men enligt 2009 års partnerskap för ett drogfritt Amerika partnerskapet Attityd Tracking Study (PATS), den vanligaste drogen som används av tonåringar är marijuana, dock att rapporten visade att marijuana användning av tonåringar har sjunkit med cirka 24 procent sedan 1998. Andra läkemedel är metamfetamin, "speed" som påverkar det centrala nervsystemet. Versioner av dessa läkemedel kan rökas, sväljas eller injiceras. Och medan dessa inte är tekniskt "droger", hårspray, markörer, rengöringsmedel och andra kemikalier hushåll är bland de mest missbrukade ämnena genom tonåren, som andas in rök som avges från dessa produkter i en praxis som kallas "huffing. " Pats rapporten noteras också att receptbelagda narkotikamissbruk bland tonåringar håller stadigt, med en av fem tonåringar intagningen till missbruk av receptbelagda läkemedel minst en gång i sitt liv.

Effekter

När den önskade effekten av de flesta läkemedel är en känsla av eufori eller "hög", vissa läkemedel har olika syften. Teenage idrottare kan lockas av steroider och andra prestationshöjande droger, medan andra ungdomar kan vända sig till droger för att hjälpa dem ner i vikt. Båda typerna av droger kan ha långvariga effekter på hälsan. Steroider kan göra skada på levern och andra organ, och viktminskning droger fungerar som stimulantia och kan leda till allvarliga och livshotande problem med centrala nervsystemet. Dessa ämnen, tillsammans med droger som marijuana, kokain och ecstasy påverkar hjärnan, inte bara för att lösa ut "må bra" kemikalier och störa dom, men att utlösa reaktioner som kan leda till beroende och även hjärnvävnad döden. Försämrat omdöme till följd av drog-och alkoholanvändning kan ofta leda till sexuell aktivitet. Centers for Disease Control (CDC) rapporterar att tonåringar under inflytande av droger och /eller alkohol är mindre benägna att använda kondom, vilket ökar risken för graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. CDC konstaterar också att hiv /aids är den sjätte vanligaste dödsorsaken i USA bland de 15 till 20.

Varning

Narkotikamissbruk kan ha flera effekter på kropp och beteende. Dessa effekter är problem med kort och lång sikt minne, inlärning problem i skolan, nedsatt omdöme och samordning, ökad puls och hjärtat snedvridningar rytm. Meth, till exempel, kan också leda till mun och hud sår, medan marijuana och andra droger kan leda till lungskador. Men en av de mer subtila, men obestridliga fakta om droger är att det leder till personlighetsförändringar, som allt för ofta resulterar i skadade relationer inom familjer och förstört vänskapsband.

Förebyggande /Lösning

Det bästa sättet att undvika drogproblem är att undvika att ta droger i första hand, uppenbarligen. Och eftersom narkotikamissbruk bland tonåringar tenderar att vara en del av socialt beteende, en av de bästa sakerna du kan göra för att undvika frestelsen att narkotikamissbruk är att hitta en social cirkel bestående av tonåringar som inte dricker eller tar droger. En skolsköterska, ditt personliga läkare och annan sjukvårdspersonal kan svara på specifika frågor om droger, men den viktigaste personen att tala läkemedel med är en förälder eller förmyndare.

Missuppfattningar

Den enskilt största missuppfattningen om läkemedel är att "en gång kan inte skada. " Sanningen är, en gång kan få dig dödad. Att vara hög när du kör bil, till exempel, kan leda till en dödlig bilolycka och förvrängd dom kan göra dig mer benägna att ta risker som kan leda till personskador. Det har också förekommit dokumenterade fall av narkotika drabbar utsatta ungdomar som hade okända medicinska förhållanden som inte kunde tolerera det onaturliga påskyndandet av hjärtat eller centrala nervsystemet.

Överväganden

Var medveten om att alkohol är en drog och att alkohol stör ditt omdöme. Med andra ord, medan du kanske inte vill prova ecstasy eller andra droger när du är nykter, kan du vara mer benägen att prova andra ämnen efter att du har haft ett par drinkar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:villkor och symptom på epididymit

Relaterade artiklar


 • människans anatomi och fysiologi definitioner
 • ömmande leder i klimakteriet
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • Vilka är de behandlingar för framfall pålar under graviditeten?
 • låg självkänsla hos barn
 • hur man bevarar navelsträngar
 • olika mänskliga ögat färger
 • hur man ska behandla kryptiska tonsiller
 • bidrag som finns för vuxna dagvård
 • födoämnesallergier och dåligt beteende hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com