lista med klimakteriet vitaminer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-25
Menopause är en process som kan pågå ett decennium eller mer. Under denna tid, äggstockar minskar långsamt sin produktion av östrogen, och en kvinna kommer att börja uppleva effekterna detta har på hennes kropp. Det finns faktorer kvinnor kan kontrollera dock att lindra klimakteriebesvär obehag. Näring är en viktig faktor för att avgöra om klimakteriet kommer att bli en mödosam maraton eller en promenad i parken

Du behöver:.
BMI räknare
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

E-vitamin

Omkring 80 procent av kvinnor som går igenom klimakteriet kommer att drabbas av varma vallningar vid något tillfälle. Även om det inte skett några avgörande vetenskapliga studier som utförts sedan 1940-talet att bevisa effektiviteten av vitamin E för klimakteriebesvär, kan en daglig dos av vitamin E vara en friskare, naturligt alternativ än hormonbehandling. Vitamin E fungerar som ett substitut östrogen, vilket kan lindra inte bara värmevallningar, men även nattliga svettningar, humörsvängningar och vaginal torrhet. Solrosfrön, vetegroddar, fullkorn och spenat är rika på vitamin E.

C-vitamin

menstruation under klimakteriet kan vara mycket tungt. Kvinnor med kraftiga blödningar kan dra nytta genom att läsa upp på C-vitamin och bioflavonoider. Tillsammans minskar dessa två föreningar blödning genom att stärka kapillärväggarna, som är svaga strax före och under menstruationen. Dessutom kan vitamin C minskar värmevallningar och vaginal torrhet. Apelsiner, ananas, cantaloupes och paprika är utmärkta källor för C-vitamin och absorberas av kroppen mer effektivt än kosttillskott.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 är av avgörande betydelse för produktionen av röda blodkroppar. En brist kan leda till anemi, vilket leder till lägre energinivåer under klimakteriet. Det är lätt att få den rekommenderade dagliga dosen av B-12 från mat eftersom mycket lite behövs för att kroppen ska fungera effektivt. Livsmedel rika på vitamin B-12 musslor, skinka, kungskrabba, lax och tonfisk.

Vitamin B-3

Vitamin B-3, även känd som niacin, kan lindra mensvärk. Susan M. Lark, MD, chef för PMS och klimakteriet Självhjälp Center i Los Altos, Kalifornien, föreslår en daglig dos på 25 till 100 mg. Vitaminet kan även hjälpa kvinnor att sova bättre under klimakteriet. Kycklingbröst, kalv och berikade spannmål är bra källor till vitamin B-3.

Vitamin B-6

hormonella förändringar under klimakteriet kan leda till stress, depression, trötthet och irritabilitet, vilket leder till brist på vitamin B- 6. Trettio milligram dagligen av vitamin rekommenderas för att lindra depression, samt minska kramper och hjälpa levern reglera östrogennivåerna. Livsmedel som innehåller B-6 omfattar bananer, avokado, ägg, brunt ris, kyckling och magert nötkött. Ta inte B-6 i kombination med vitamin E.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:menstruella symtom: plötslig stor blödning

Relaterade artiklar


 • graviditet vårdplan
 • stadier av utveckling av ett mänskligt foster
 • menstruella symtom: plötslig stor blödning
 • hur man vänja sig bära kontakterna
 • vad som orsakar maskar hos människa?
 • bröst ökning under klimakteriet
 • barns hårväxt
 • social trygghet lista handikappande villkor
 • tecken och symtom på lågt blodtryck på ett barn
 • lyftteknik för hem vårdgivare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com