menstruationscykeln tips

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-05-21
En kvinnas menscykel ofta orsakar obehagliga symptom som hormonnivåerna i kroppen uppgång och fall under hela månaden. Menstruationscykeln varar normalt mellan 21 och 35 dagar. En mängd olika symtom kan förekomma i en kvinnas kropp under denna tid, i synnerhet rätten före och under menstruationen. Några av dessa symtom är uppsvälldhet, huvudvärk och irritation. Olika åtgärder kan vidtas för att minska eller eliminera obehag och kroppsliga förändringar som förknippas med menstruationscykeln

Du behöver:.
BMI kalkylator.
Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Huskurer

Kost och motion bidrar till hur du känner dig under din menstruationscykeln. Det är viktigt att äta mycket frukt, grönsaker och fullkornsprodukter att eliminera förstoppning. Socker, fett och salt bör minskas för att minska uppblåsthet. Begränsa koffein du förbrukar, eftersom detta kan bidra till irritabilitet.

Motion kan göra underverk för din menscykel. Sikta på 30 minuters motion fyra till sex dagar per vecka. Detta kommer att leda till ökad cirkulation av blod och syre i hela kroppen, inklusive bäckenet, vilket kommer att bidra till att förebygga kramper. Motion hjälper också till att lindra spänningar, oro och irritabilitet, som är vanliga besvär under menstruationscykeln.

bada i ett varmt bad i 20 till 30 minuter för att lindra ryggsmärtor och kramper. Värmedynor kommer också att bidra genom att öka blodflödet och avkopplande musklerna. Dessutom, se till att få minst åtta timmars sömn per natt för att minska trötthet, irritabilitet och humörsvängningar.

medicinsk intervention

I vissa fall kan befrielse inte vinnas genom huskurer. Din läkare kan ordinera diuretika för uppblåsthet, viktökning och buksmärta. Denna medicin hjälper befria kroppen av överflödig vätska och natrium i njurarna. Antidepressiva kan bidra till att balansera ditt humör, men de vanligtvis måste tas på en daglig basis, inte bara under menstruationscykeln.

Dessutom, läkare rekommendera ibland p-piller för att reglera dina hormonnivåer. Kom ihåg att p-piller kan få biverkningar av sina egna.

Kalcium piller kan minska vattenretention, ryggont och kramper, men lite forskning har gjorts. Så länge du inte överskrider 1000 mg per dag, kommer kalcium nytta säkert kroppen på andra sätt, även om det inte befriar smärta i samband med menstruation. Dessutom har over-the-counter läkemedel såsom Midol, Tylenol och Aleve varit kända för att lindra vissa symptom av menstruation gillar kramper, huvudvärk, uppsvälldhet och ryggsmärta.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:huvudlöss myter

Relaterade artiklar


 • graviditet & bröstcancer
 • hur man förebygger baby diarré
 • vad är några tecken på bröstcancer?
 • hur man kan bli av manliga jäst infektioner
 • sig att gå längre utan att bli trött
 • prevera biverkningar
 • tidiga fosterutvecklingen vecka för vecka
 • hur man ska behandla manliga klimakteriet symtom
 • Vilka är de behandlingsmetoder för etapp 5 lymfom hos hund?
 • menstruella problem och klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com