menstruella symtom: plötslig stor blödning

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-25
Varje månad att en kvinna inte föreställa ett barn, kommer hennes menstruationscykel avslutas med en period. Perioden, eller menstruationsblod flöde, kommer att uppstå när livmoderväggen skjul fodret som bygger varje månad i beredskap för för eventuell befruktning. En normal blodflödet kan pågå i tre till fem dagar och kan vara lätt, normal eller tung. Emellertid en alltför tung eller överdrivet menstruation kan orsaka problem för en kvinna

Du behöver:
BMI kalkylator
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Menorragi

Överdrivet eller kraftig blödning kallas också hypermenorrhea och menorragi. Enligt lifesteps. com inträffar rikliga menstruationer i 9 till 14 procent av alla kvinnor. Dessutom händer menorragi vanligen ett par år efter att en kvinna börjar menstruera och strax före klimakteriet. När en kvinna lider rikliga menstruationer, är det inte bara en olägenhet, stannar den hennes liv. Hon brukar inte lämna hemmet för de två första dagarna på grund av blodförlust och utmattning.

Symtom

En kvinna kan lida av 11 symtom som uppstår under en rikliga menstruationer period. Symtom kan vara blödning som stör en kvinnas dagliga aktiviteter, stora blodproppar i blodet, smärta i nedre buken som är konstant från början av perioden och anemi. Anemi leder andfåddhet, trötthet och kraftlöshet. Andra symtom är att behöva bära en binda och en tampong för att kontrollera blodflödet och att behöva ändra tampong och binda var och en till två timmar eller mitt i natten. Om en kvinnas mens varar längre än sju dagar, om hon förlorar mer än fyra matskedar till 1 kopp blod, eller om hon har oregelbunden mens, ska hon kontakta sin läkare.

Orsaker

Möjliga orsaker till rikliga menstruationer kan innehålla flera faktorer, bland annat noncancerous Myom, överskott uppbyggd av slemhinnan i livmodern, sköldkörtel och hormonell obalans. Hormonella obalanser kan uppstå i alla åldrar under en kvinnas reproduktiva år och kan bli resultatet av felaktig användning av hormonpreparat. Det finns tre möjliga komplikationer en kvinna kan ha som kan förlänga eller orsaka kraftiga blödningar. Till exempel kan svåra kramper eller smärta under menstruation, eller dysmenorré, orsaka kraftiga blödningar. Oförmågan att antingen föda eller för att formulera och järnbristanemi kan också orsaka menstruation komplikationer.

Överväganden

En läkare diagnostisera menorragi efter fyra eller fler tester. En kvinna kan genomgå en fysisk undersökning med ett Pap-test, ett blodprov och ett strykjärn test. Dessutom, för att hjälpa läkare att diagnostisera menorragi, föra en dagbok över hur många bindor och tamponger du använde och hur ofta du var tvungen att byta dem. Fortsatt blodförlust på grund av kraftiga blödningar kan leda till anemi. Rikliga menstruationer kan vara mycket farligt, så söka akut läkarhjälp om ditt flöde fortsätter efter sju dagar eller blir extremt tungt.

Behandlingar

Mirena, hormonell spiral, släpper levonorgestrel, som är en typ av gestagen som minskar förtjockning av livmoderväggen, kramp och blodflöde. Orala preventivmedel kan minska onödig blödning Förutom att reglera cykler. Järntillskott kan förbättra låg järnhalt nivåer medan icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) kan hjälpa till med blodförlust. Muntlig progesteron minskar kraftiga blödningar och korrigerar hormonell obalans. Måste dock progesteron tas 10 dagarna av varje menstruationscykel.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hjärtattack symptom hos en kvinna

Relaterade artiklar


 • delar av öron
 • köns-urvalsmetoder
 • ta kontroll över din menstruationscykel
 • hyperbar syrgasbehandling behandling
 • hur många kalorier bränns trampolin?
 • akne märke behandling
 • spädbarn refluxsjukdomen
 • livsmedel som höjer immunförsvaret hos barn
 • tecken och symtom på UVI hos barn
 • biverkningar av precare främsta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com