mjäll på barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-07
Om ditt barns hårbotten är flagning, är mjäll en mycket osannolik boven i dramat, eftersom det är mycket ovanligt hos barn och inte spike tills tonåren när puberteten kommer. Mjäll hos barn är oftast förväxlas med tinea capitis, en smittsam svampinfektion som tenderar att blossa i höst säsongen och kan föras vidare till föräldrar och alla som kommer i kontakt med den smittade barn

Orsaker

Enligt DrAudrey Kunin, tinea capitis är en mycket smittsam svampinfektion som orsakar symtom som liknar mjäll hos barn. Tinea capitis infektioner är oftast kontrakterade på dagis och /eller skolan och andra befolkade offentlig plats.

Symtom

Tinea capitis symptom som föräldrarna oftast misstolkar för mjäll bland annat innebära fläckar i hårbotten att framsteg i omfattande skala och skorpbildning i hårbotten. Tinea capitis symtom hos barn kan också omfattar klåda och håravfall på de infekterade områdena i hårbotten. Skalning patchar också kan utvecklas på barnets ansikte och /eller kropp.

Behandling Tinea capitis behandlas med oral medicinering för de mest effektiva resultaten. Enligt Dr Kunin kan behandling med perorala läkemedel senaste från minst fyra till sex veckor och upp till tre till sex månader om boven svampar är resistenta mot behandling. Antimykotisk schampon och krämer kan användas för att ge befrielse från klåda men kan inte tränga igenom hårstrået och döda baslinjen svampinfektion.

Förebyggande /Lösning

DrKunin säger också att kattungar kan bära svamp som orsakar tinea capitis. Lär barnen att kattungar kan vara söt, men konstigt kattungar ska inte hållas eller beröring. Tinea capitis är också ofta överförs genom delning av personliga tillhörigheter som borstar, kammar och mössor. Uppmuntra dina barn att undvika att dela personliga saker för att förhindra förvärv eller överföring av svampar tinea capitis.

Överväganden

bränt sig på ditt barns hårbotten kan också orsaka peeling. Dessutom, om ditt barn använder för mycket schampo och inte skölja ordentligt, kan schampo bygga upp och orsaka fjällning också. Psoriasis och eksem kan också ge liknande symptom som mjäll, som flagning skalper på barn.

Varning

Stor, kupolformad formationer som visas skorvig och sipprar på ditt barns hårbotten kan utvecklas som ett resultat av en svår tinea capitis infektion. Enligt Dr Audrey Kunin, MD, dessa formationer kallas kerions och behandla infektioner omedelbart är nödvändigt för att förhindra alltför inflammation och ärrvävnad.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:blodig avföring i spädbarn

Relaterade artiklar


 • klimakteriet hälsa
 • Epsom salt förmåner
 • kolik tips
 • struktur skelettmuskler
 • tecken på en njurinfektion hos spädbarn
 • är diarré en form av graviditetsillamående?
 • hur man kan förhindra influensa - H1N1-viruset
 • hemlagad graviditetstest
 • tecken och symtom på graviditet efter äggledaroperation
 • livsmedel som orsakar sinus huvudvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com