muskelknutor bota

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-06
Muskelknutor är onormala utväxter som ibland utvecklas i muskelvävnaden i livmodern. De flesta är vanliga mellan 30 år och klimakteriet, och de finns i så många som 75 procent av kvinnorna i denna grupp. Lyckligtvis muskelknutor är sällan eller aldrig cancer. Ändå kan de orsaka symtom som försämrar kvinnans livskvalitet. Behovet av en behandling eller botemedel för muskelknutor varierar med graden av obehag i samband med sin närvaro

Förståelse Fibroider

Fibroider kan utvecklas antingen på insidan eller utsidan av livmodern. I vissa fall är de helt innesluten inuti livmodern vävnad, medan de i andra fall inkräkta väsentligt i sin omgivande miljö. Om du har myom, det finns en god chans att de kommer att orsaka dig några problem alls. I själva verket kan de gå helt oupptäckta om de inte avslöjas vid ett sådant förfarande som en prenatal screening eller bäcken tentamen. Det är dock möjligt att din muskelknutor utlöser symtom som kan innefatta smärtsamma perioder, rikliga menstruationer, förstoppning, smärta eller tryck i bäckenet, smärta i nedre ryggen, täta urinträngningar eller smärta under sex. Om du upplever något av dessa symtom, kontakta din läkare för en ordentlig diagnos.

Exspektansgrupp

Din behandling för muskelknutor varierar beroende på ett antal faktorer. Om du inte har några tydliga symtom kan din gynekolog besluta att det bästa alternativet är helt enkelt ordinarie prov att hålla koll på ditt tillstånd. Denna "vakande väntar" får fortsätta tills du når klimakteriet, när fibroider generellt krympa i storlek. Om din muskelknutor orsaka dig smärta eller obehag, eller är i stånd att orsaka problem under en framtida graviditet kan du få en mer aktiv form av behandling.

Anpassad Behandlingar

Om symtomen är relativt små, din gynekolog kan föreslå att du tar en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) såsom naproxen eller acetylsalicylsyra för att hantera din smärta. Om rikliga menstruationer triggers anemi, hon kan också rekommendera att du tar en järntabletter.

din gynekolog kan också behandla dina symtom genom att använda ett antal läkemedel som normalt används för födelsekontroll. Även om dessa föreningar inte kommer att minska storleken på din muskelknutor, kan de bidra till att minska menstruation. Även progestin intrauterina preventivmedel (IUP) kan användas för att kontrollera smärta och kraftiga blödningar om din muskelknutor inte signifikant ändra insidan av livmodern.

Särskilda behandlingar

Vissa läkemedel mer specifikt behandla förekomst av uterin muskelknutor. Gonadotropinfrisättande hormon (GnRH)-agonister såsom Synarela och Lupron verkar genom att blockera kroppens produktion av progesteron och östrogen. Utan den normala mängden av dessa ämnen i kroppen, kommer du att uppleva mycket lättare perioder, det är också möjligt menstruationerna upphör helt och hållet. I båda fallen är den totala effekten en minskning av storleken på din muskelknutor.
.
din gynekolog kan behandla dig med danazol, en syntetisk androgen (manligt hormon) som har en liknande inverkan på menstruation och fibroid storlek. Om så är fallet, vara medveten om att användningen av Danazol kan resultera i symptom som hårväxt, viktökning och en fördjupning röst.

Kirurgi

Om det behövs kan din muskelknutor avlägsnas kirurgiskt eller minskat. Fråga din gynekolog om detaljerna av kirurgiska alternativ.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:cancerbehandling för barn

Relaterade artiklar


 • Fakta om mild kronisk obstruktiv lungsjukdom
 • utöva under graviditeten
 • naturliga sätt att få arbetskraft hemma
 • lekutrustning säkerhet
 • användning av syre i kroppen
 • Definitionen av bmi
 • natrual sätt att förmå labor
 • hur man: säker rengöring för svininfluensan
 • klimakteriet och nippel ömhet
 • diabetes och hjärtsjukdom i afroamerikanska kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com