negativa effekter av att sluta röka

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-01
Effekten rökning har på kroppen är väl dokumenterade. På ett minimum, risk rökare att utveckla cancer i mun, lungor och matstrupe. Deras tänder blir gulnade och deras skinn blir läderartade. Rökare förlorar sitt luktsinne och smak, och deras andedräkt är ständigt foul. Rökare är mer benägna att utveckla infektioner i lungorna och sår eller erfarenhet hjärtinfarkt och stroke.

Det är allmänt accepterat att sluta röka är det bästa en rökare kan göra. Men vilka är de negativa bieffekter av att sluta? Vad händer på en kropp som har blivit vana vid kemikalier som finns i en cigarett och måste nu gå genom indragning

emotionella problem

Någon som har slutat röka kommer att uppleva känslomässiga biverkningar de kanske inte har förberett för. De kommer att känna sig oroliga och ständigt nervös. De kommer att vara irriterad, lätt förvirrad, och även uppleva någon form av depression. De kan känna yrsel som kommer att leda till missar i koncentrationen. Panikattacker är inte ovanligt bland personer som nyligen quitters.

Dietary ändringar

När någon slutar röka, måste hans kropp anpassa sig till en ny livssituation. På grund av detta, quitters upplever ofta en ökad aptit. Uppenbart att ju mer en quitter äter, desto mer vikt kommer han att få. Detta gäller särskilt om quitter utvecklar en överaktiv sötsaker. Blodsockret dalar kraftigt under de första dagarna efter att sluta, och så en quitter kan sugen på mer sött, sockerhaltiga livsmedel över normalt. Dricka juice är ett bra sätt att bekämpa dessa cravings, eftersom saften är nyttigare än någon godis eller söt behandla en tidigare rökare skulle försöka.

Fysiska symptom

Den känslomässiga symtom som anges ovan starta på grund av fysiska förändringar i kroppen går igenom i de första dagarna efter att sluta. I de första 24 timmarna kommer en smitare blodtryck och hjärtfrekvens minskar. Blodsockernivåer faller som hennes kropp klarar inte att få sin regelbundna dos av nikotin. Som ett resultat kommer blodet pumpen inte av nödvändiga mängder av syre till hjärtat och hjärnan och leder till yrsel och illamående. Efter denna droppe, kan hennes blodtryck och hjärtfrekvens öka tillfälligt som hennes kropp försök att återgå till normal.

Mental tillbakadragande

Varje gång ett läkemedel avslutas abrupt, är utsättningssyndrom utlöses. Två saker kontroll svårighetsgraden av abstinensbesvär: drogen och varaktigheten av dess användning. Om du har rökt för bara några månader, kan symtomen vara relativt mild. Gemensamma indikatorer på abstinens är irritabilitet, ångest, värmevallningar och frossa, illamående, kramper och, i extrema fall, döden. En rökare kropp kommer att göra vad den kan för att övertyga sinnet att ge det mer nikotin, och ovanstående symptom är bara några av de sätt det kommer att göra det.

Symtomens längd

Den fysiska symptom kan vara allt från några dagar till några veckor. Den värsta av symptomen ska passera inom två till tre dagar, det tar så lång tid för nikotin att lämna kroppen. Rökning förändrar hur kroppen hanterar vissa mediciner, och det kan ta veckor för en tidigare rökare att bearbeta medicinen normalt. Därför bör alla mediciner en rökare tar regelbundet kontrolleras av läkaren.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:tecken på klamydia under graviditeten

Relaterade artiklar


 • vad man gör om en 2-årig har en urinvägsinfektion
 • sätt att berätta om din graviditet
 • ciproflox och blåskatarr
 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
 • hur man rengör ett äckligt toalettstolen
 • Vilka är farorna med Celebra?
 • vad är tid klimakteriet?
 • tidiga barndomen utvecklingsstadier
 • Fakta om serotonin
 • psykologi för att hjälpa barn lära sig förtroende
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com