om graviditet höftproblem

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-03
Hip smärta, även vanliga under graviditeten, kan vara mycket smärtsamt och obehagligt. Att förstå vad som händer med din kropp under graviditeten kan förklara din höft smärta. Genom vila, stöd och mjuk träning, kanske du kan mildra en del av din graviditet höftproblem

Hormoner Slappna ligament och leder

När din kropp gör sig redo att leverera ditt barn, frigörs hormoner att slappna av ligament, muskler och leder. Dessa hormoner kommer att göra dina höfter vidga och leder slappna av, speciellt under tredje trimestern. De två hormoner som ansvarar för denna uppluckring är upp progesteron och relaxin. Det finns ingen smärta involverad som höfterna vidgas och leder slappnar av.

Ändrar form

När barnet blir större, så gör din mage. Höfterna kommer att få mer tyngd att bära, och lasten kommer att flyttas till framsidan. Detta kan sätta mer tryck på höfterna, orsakar smärta. Det är viktigt att flytta positionerna ofta stående eller sittande, eftersom detta kan lindra hip smärta.

ischiasnerven

Om smärtan är på baksidan av höfterna eller gluteus muskler, kan det betyda att barnet är om på en av dina nerver, troligen ischiasnerven. För att minska trycket på ischiasnerven, besöka en massör eller kiropraktor som är certifierade och utbildade för att arbeta med gravida kvinnor.

Förebyggande genom stöd

För att förhindra höft smärta, se till att du har tillräckligt med stöd medan du är sova på natten. Placering kuddar mellan knäna och fötterna kan stödja höfterna. Placera en annan kudde under framsida magen och en bakom din rygg för att stötta dig. Detta kan hjälpa anpassa och stöd höfterna.

Ordentligt stöd vid sittande och stående

Samtidigt som sitter, använder kuddar för att stötta ryggen upp och ge dig mer stöd. Försök att inte sloka, detta kan sätta press på höfterna

Om du har ett jobb där man måste stå på ett ställe under en längre tid, sätta ena foten upp högre på en låg låda eller pall. och flytta din vikt ofta. Alternerande foten som du lyfter kommer också att ta bort trycket på höfterna.

Graviditet bälten svepa under magen och ta vikten från höften. Du kan hitta graviditet bälten i många moderskap och butiker baby.

Ta täta vilar hela dagen för att fastställa och lyfta fötterna. Detta kommer att hjälpa till att hålla din stress nivå ned och ta bort trycket på höfterna.

Mjuk träning

Simning och utövar i vattnet är bra sätt att lindra höft och ryggsmärtor. Vattnet kommer att ge din kropp att känna sig viktlös och trycket på dina höfter kan försvinna. Andra typer av träningspass du kan ta är yoga klasser som är avsedda för gravida kvinnor eller stol /skonsam yoga.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:diagnos av Alzheimers

Relaterade artiklar


 • musik och hur det påverkar barnen
 • osteoporos hip övningar
 • hur man hittar en rökfria lägenhet
 • botemedel för graviditetsillamående under graviditeten
 • försvinnande tvillinggraviditet
 • hur man identifierar orsakerna till erektil dysfunktion och impotens
 • minne förbättring system
 • sätt att naturligt förbättra bröst
 • Hur säker är NuvaRing?
 • hur du underhåller din CPAP (c-pap) utrustning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com