om smärtlindring hos spädbarn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-16
Det kan vara mycket svårt för föräldrar att se sitt barn lida av smärta, oavsett om det är på grund av feber, förkylning eller bara barnsjukdomar obehag. Det vanligaste över disk smärta medicinering för spädbarn, paracetamol och ibuprofen, är säker när du följer ålder och doseringsanvisningar noga, men du har också en del medicin-fria alternativ för att minska din bebis obehag

Ibuprofen

Ibuprofen minskar feber, lindra smärta och värk, och minska svullnad och rodnad på inflammation. Ibuprofen kan irritera magen, så det är inte det bästa valet om ditt barn inte äter eller behålla maten. American Academy of Pediatrics inte rekommendera ibuprofen för barn under sex månader, eftersom dess styrka kan dölja ett barns obehag och symtom.

Acetaminophen

paracetamol, som finns i Tylenol liksom många andra läkemedel för barn, minskar feber och lindrar värk och smärta, men minskar inte inflammation som ibuprofen. Det är också mildare och varar inte så länge som ibuprofen och kommer inte irriterar magen. Den utövar inte samma åldersgräns som ibuprofen, men du bör ändå kontakta läkare innan administrering paracetamol eller annan medicin till barn under tre månader.

Safe Dosering

För att administrera läkemedel smärtlindring till bebisen säkert , är det viktigt att tala med en läkare och förstå doseringsanvisningar tydligt. Medicinering paket innehåller doseringsanvisningar som du bör läsa noggrant, men alltid dubbelkolla med din läkare för att säkerställa att både medicin typ och mängden är lämpliga för ditt barn. Det är alltför lätt för ett litet barn att drabbas av en överdos av smärtlindring läkemedel på grund av enkel dos förvirring.

Naturliga alternativ

Om du inte kan eller inte vill ge ditt barn medicinen finns det gott om drogfri smärtlindring metoder du kan prova. Du kan trösta barnet genom att hålla, gunga, sjunga eller omvårdnad henne. För barnsjukdomar smärta, försöka gnugga hennes tandkött eller gav henne en kall barnsjukdomar leksak eller trasa att suga på. En luftfuktare eller förångare i hennes rum kan lindra vissa av nästäppa i samband med en förkylning.

varningar

American Academy of Pediatrics avråder från att ge over-the-counter hosta eller förkylning läkemedel till barn under sex eftersom de inte har visat sig fungera och små barn är i riskzonen för farliga överdoser. Du ska aldrig ge ditt barn eller produkter barn som innehåller acetylsalicylsyra, på grund av dess eventuella koppling till Reyes syndrom, en sällsynt men potentiellt livshotande sjukdom.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:skelettsystemet information

Relaterade artiklar


 • hantering av urinvägsinfektioner
 • Vad kan jag göra med mitt liv?
 • minne förbättring teknik
 • negativa effekter av att sluta röka
 • Total Gym elit vs Total Gym xl
 • hur man använder den klara vätskan diet för illamående
 • tecken och symtom på mono i barn
 • hur man kan sänka ditt blodtryck genom att titta på din diet
 • för-och nackdelar med att vaccinera barn
 • hur man tar hand om öronen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com