öroninfektion symptom hos pojkar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-08
Öroninfektioner är ett vanligt klagomål för barn. Enligt National Institute on dövhet och andra kommunikations störningar "Tre av fyra barn upplever öroninflammation med den tid de är 3 år gammal. Faktum öroninfektioner är de vanligaste sjukdomarna hos spädbarn och småbarn. " Detta inträffar oftare hos pojkar än hos flickor. Lärande symtomen på en öroninfektion kan leda till ett snabbare ingripande

Överväganden

Symtom på en öroninfektion har liknande pojkar och flickor. Dessa symtom kan vara svårt att tyda i ett litet barn som ännu inte artikulera nog för att förmedla information. Icke-verbala ledtrådar måste hörsammas vid fastställandet av om en öroninfektion är närvarande.

Även en öroninfektion kan tyckas behöver omedelbar uppmärksamhet, Mayo Clinic säger, "Öroninflammation är normalt inte en nödsituation --- men de kan göra dig eller ditt barn obekväm. Om tecknen och symtomen varar längre än en dag, ring en läkare. Hos barn yngre än 2 års ålder, var uppmärksam på sömnlöshet och irritabilitet efter en övre luftvägsinfektion, till exempel en förkylning. "

Smärta och feber

ett symptom som har en omedelbar effekt på barnet är smärta från öroninfektion . Den amerikanska Association of Pediatrics uppger att "Det vanligaste symtomet på en öroninfektion är smärta. Äldre barn kan berätta att deras öron ont. Yngre barn får endast verkar irriterad och gråta. Du kan märka detta mer under matningen eftersom suga och svälja kan orsaka smärtsamma tryckförändringar i mellanörat. "

Förändringar i sovvanor kan också uppstå som en följd av trycket känns.

En feber kan också förekomma som kroppen försöker att bekämpa infektionen. Mayo Clinic tyder på att ett barn kan få feber av 100 F (38 C) eller högre.

Öron Sanering

I en öroninfektion, bygger vätska i mellanörat, och detta kan leda till att trumhinnan spricker.

The American Association of Pediatrics förklarar hur detta visas: "Du kanske märker gul eller vit vätska, eventuellt blod färgade, dränering från ditt barns öra. Den vätska som kan ha en illaluktande lukt och kommer att se annorlunda än normala öronvax (som är orange-gul eller rödbrun). Smärta och tryck minskar ofta efter denna dränering börjar, men detta betyder inte alltid att infektionen går bort. Om detta händer det inte en nödsituation, men ditt barn kommer att behöva se din barnläkare. "

Svårt att höra

En annan öroninfektion symptom för pojkar och flickor kan vara svårt att höra. The American Association of Pediatrics förklarar detta symptom som samt varför det händer så här: "Under och efter en öroninfektion, kan ditt barn ha svårt att höra i flera veckor. Detta beror på att vätska bakom trumhinnan blir i vägen för ljudöverföring. Detta är oftast övergående och försvinner när vätskan från mellanörat rinner ut. "

Barn Hälsa tillägger att barn inte kan" svara på svaga ljud, skruva upp tv eller radio, prata högre, visas att vara ouppmärksam i skolan. "

Slutsats

Även killar får mer öroninflammationer, alla barn gör växa här problemet. Som ett barn utvecklar, växer örontrumpeten, vilket möjliggör vätska rinna ordentligt, och öroninflammationer avtar .

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:blodig avföring hos barn

Relaterade artiklar


 • hur du väljer en alternativ sjukhem
 • UVI symtom hos pojkar
 • symtom på allvarlig endometrios
 • hur man kan förbättra kommunikationen par
 • spädbarn trast symtom
 • hur man håller muskelsystemet friska
 • symptom på ischias endometrios
 • Vilka är de behandlingar av cystor?
 • födoämnesallergier och dåligt beteende hos barn
 • hur man kan förebygga hjärt-och kärlsjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com