överaktiv blåsa hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-29
Ett barn som har en överaktiv blåsa ofta lider av inkontinens. Inkontinens ofta avtar på egen hand, vilket tyder på att det helt enkelt kan vara en del av att växa upp för vissa barn. Inkontinens presenterar sig ofta hos barn som har överaktiv blåsa på dagtid samt kväll. Ditt barns behov av att urinera när hon har en överaktiv blåsa kan vara svårt att undertrycka

Överaktiv blåsa

En överaktiv blåsa beror på att urinblåsan musklerna ofrivilligt kontrakt, vilket gör det svårt för barnet att kontrollera sig från att kissa. Det kan också inträffa oftare barn med diabetes eller med nedsatt njurfunktion.

Efter barnet fyller 5 år gammal, inkontinens blir mindre vanliga. Enligt National Institute of Diabetes and Digestive-och njursjukdomar, cirka 10 procent av barn som är 5 år har överaktiv blåsa. Detta antal sjunker till ungefär 5 procent av 10-åringar. Genom att när ett barn når vuxen ålder, påverkar inkontinens endast cirka 1 procent av människor. Pojkar är dubbelt så sannolikt har överaktiv blåsa som flickor.

Typer

enures är ett annat namn för en överaktiv blåsa. Primär enures klassificeras som vätning i ett barn som aldrig har undvikit att blöta sig i mer än sex månader. Sekundär enures börjar när ett barn kissar sig efter mer än sex månader för att vara torrt. Nattvätning inträffar under kvällen och före gryningen timmar. Dagaktiva enures avser ett barn kissa själv vaket.

Nattetid Inkontinens

Enligt NIDDKD, gör experterna inte fullt ut förstår vad som orsakar natten inkontinens. De flesta barn som kissar i sängen är normala fysiskt och känslomässigt. Det kan finnas en blandning av frågor som orsakar ett barn att ha en överaktiv blåsa på kvällen, bland annat överproduktion av urin nattetid, ångest och till och med en familjehistoria av sängvätning.

Solutions

Urininkontinens ofta bleknar naturligt. Med tiden, ditt barns blåskapacitet ökar. Hon får lättare lyssna kropp larm, känner av när det är dags att gå på toaletten på dagen eller på kvällen.

Läkare rekommenderar att barn som har överaktiv blåsa schemalägga regelbundna resor till badrummet för att hålla blåsan blir för full. Ökad fiber intag kan hjälpa, förstoppning ibland leda till en overacte

Mediciner

Läkemedel att öka ADH-nivåer kan minska den mängd urin som bildas i kroppen. Imipramin används också för att minska sängvätning. Enligt NIDDK kan dessa mediciner hjälper mer än två tredjedelar av de barn minska blåsa verksamhet, återfall ibland inträffar efter ditt barn slutar att använda medicinen. Biverkningar som förknippas med läkemedel som används för att behandla överaktiva blåsor inkluderar torr mun och ögon.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hypothyroid hos barn

Relaterade artiklar


 • vanliga sjukdomstillstånd hos äldre
 • hur man kan stoppa hicka med torrt socker
 • vikten av kostfiber i en persons kost
 • bältros vaccin pros & cons
 • om vita blodkroppar
 • menstruella symtom: plötslig stor blödning
 • svår prostatacancer symtom
 • Hur är blodtrycket kontrolleras i hjärtat?
 • mäns sexuella sjukvård
 • hur man avgör hjärtfrekvens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com