överdriven törst hos barn

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-12
För att känna igen när törsten är överdriven, måste du först förstå vad som är normalt. Barn dricker olika mängder vatten än vuxna, och frekvensen av deras vatten raster kan variera också. Först använder formeln som beskrivs i denna artikel för att avgöra ditt barns normala behov. Om du känner ditt barn lider av svår törst, bör du diskutera frågan med din barnläkare, eftersom det finns några viktiga sjukdomar som har ökad törst som ett symptom

vätskeintag Formula

Varje barn är olika och ett barns längd och vikt påverkar normala vätskeintag nivåer. En enkel formel för att avgöra ditt barns behov är följande: Beräkna två tredjedelar av barnets vikt och använda det numret för att bestämma antalet uns av vätska ditt barn behöver per dag. Exempel: En 75-pound barn skulle kräva 50 uns av vätska per dag, eller 6 u00BC koppar. Om detta barn dricker dubbelt så mycket, särskilt om han eller hon inte är mycket aktiv, det är en röd flagga.

Diabetes

Både typ 1 och diabetes typ 2 har ökad törst som ett symptom. Diabetes är kroppens oförmåga att antingen tillverka eller korrekt användning, insulin för att bryta ner socker, vilket blodet ofta blir översvämmad med socker. Eftersom kroppen försöker att driva ut socker i blodet, får vatten dras ut ur kroppen och personen känner en outsläcklig törst.

Hjärtsvikt

Hjärtsvikt är i huvudsak ett svagt hjärta kan pumpa blodet och syre behövs av vävnader i kroppen. All aktivitet kräver stor ansträngning för barnets del, och därmed han eller hon är snabb att törst. Överdriven törst ensam inte peka på en hjärtsjukdom, men i samband med andra symtom som hosta, svullna ben och andnöd, kan det tyda ett sådant problem.

Njursjukdom

Om barnet dricker för mycket och inte kissa i förhållande till intaget, får han lider av en infektion eller ens en sjukdom i njurarna. Njurarna är ett underbart filtersystem tar bort orenheter från blodet och reglera vätska i kroppen för att förhindra uttorkning. När njurarna slutar under deras jobb, kan ett symtom vara överdriven törst --- njurarna inte längre behålla den mängd vätska som kroppen behöver för att avvärja uttorkning.

Mediciner

Ett barn kan bli extremt törstiga som en biverkan av en medicin. Många antihistaminer inducera törsten, liksom kall mediciner, kontrollera att etiketterna på några mediciner ditt barn tar kan avslöja om detta är en möjlig biverkning. Om detta är en medicin ditt barn behöver ta varje dag, informera din barnläkare, eftersom det kan finnas alternativ eller törst kan vara avslöjande att medicineringen är verkställer kroppen i negativt sätt.

Överväganden

Det kan finnas en myriad av orsaker varför ett barn är mer törstig än vanligt. Dessa kan bestå diarhhea, kräkningar, överdriven svettning, och även kryddad mat. En förändring av aktivitet och väder kan utlösa törst. Det viktiga är att veta ditt barns mönster och ta del av förströelser. Om ditt barn plötsligt dricker för mycket, se om du kan ansluta prickar till nya beteende eller sjukdom. Om inte något uppenbart samband uppenbarar sig är det dags att ge din barnläkare en ring och ha ditt barn undersökt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:medicinsk behandling för alkoholförgiftning

Relaterade artiklar


 • orsakerna till vaginal brännande
 • blodig avföring i spädbarn
 • hur man förebygger baby diarré
 • statistik om tonåring drog och alkohol missbruk
 • hur man lindra smärtan av solbränna (och minska på lång sikt skada)
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • livscykel för en person
 • Chantix patientinformation
 • tips för att försöka bli gravid
 • hur du gör din egen formel huvudlöss
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com