polycystiskt ovariesyndrom dieter

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-26
Polycystiskt ovariesyndrom är den vanligaste hormonella störning som drabbar kvinnor i fertil ålder, enligt Mayo Clinic. I detta syndrom, manliga hormonet stiger och kvinnliga könshormoner inte cykel på ett normalt sätt. Eftersom polycystiskt ovariesyndrom har kopplats till insulinresistens kan ändra din kost hjälpa till att minska symtomen

Du behöver:.
BMI räknare
Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Identification

Symtom på polycystiskt ovariesyndrom innehålla sällsynta eller onormalt långa menstruationer, överdriven ansikts-och kroppsbehandlingar hårväxt, akne och trötthet. Kvinnor med sjukdomen också kan ha problem att bli gravid på grund av oregelbundna eller frånvarande ägglossning. Sjukdomen är associerad med insulinresistens, samma fråga i typ 2 diabetes. Insulin är ett hormon som utsöndras av bukspottkörteln, och dess funktion är att flytta socker från blodet till celler som skall användas för energi eller lagras för framtida användning. När insulin inte är effektiv på att flytta socker in i cellerna, är det tillstånd som kallas insulinresistens.

Vikt

kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom har en benägenhet att viktökning, och 80 procent av dem är feta, enligt Brigham och Women's Hospital. Ökningen av manliga hormonnivåer kan bidra till ökad aptit och viktökning och övervikt bidrar till insulinresistens. En viktminskning på endast 5 procent kan minska din insulinresistens. Detta kan minska nivåerna av manligt könshormon tillsammans med symtom på polycystiskt ovariesyndrom.

Lågt glykemiskt index diet

Precis personer med typ 2-diabetes, är kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom rekommenderas att anta ett lågt glykemiskt index diet , som innehåller magert protein och hjärt-hälsosamma fetter. Den glykemiskt index anger hur snabbt och till vilka nivåer mat ökar blodsocker och insulin. Enkla kolhydrater, bör dessa som är låga i fiber, undvikas. Dessa inkluderar juice, sockrade läsk, vita produkter mjöl, vit pasta och vitt ris, kakor, godis och glass. Du kanske också vill minska ditt intag av stärkelserika livsmedel som potatis och majs.

Lågt glykemiskt Foods

hela korn livsmedel rekommenderas ett lågt glykemiskt kost. Dessa inkluderar fullkornsris bröd och spannmål, råris, korn, havre och quinoa. Många grönsaker är lågt glykemiskt, som sparris, broccoli, kål, blomkål, selleri, endiv sallad, rädisor, spenat, mangold och tomater. Cantaloupemelon har ett lågt glykemiskt innehåll, och många andra frukter har ett medium glykemiska innehåll och kan ätas med måtta. Dessa inkluderar äpplen, bananer, björnbär, grapefrukt, apelsiner, persikor, plommon och jordgubbar.

Hjärt-nyttiga fetter

Om du har polycystiskt ovariesyndrom, bör du undvika mat som innehåller mycket mättat fett, som fet rött kött, kyckling hud, helmjölk och smör. Istället fokuserar på magert kött, fågel utan skinn, och fisk, särskilt fisk rik på omega-3-fettsyror som långfenad tonfisk, makrill, lax och sardiner. Hjärtvänlig oljor är linfrö, oliv, raps, sojabönor och solrosor.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:keratinocyte tillväxt

Relaterade artiklar


 • skillnad mellan manliga och kvinnliga bäckenet
 • p-piller effekter
 • Hur progesteron arbete?
 • orsakerna till nedre högra buksmärtor under graviditet
 • cancerbehandling för barn
 • struktur av blodkärl
 • sinusarytmi hos barn
 • define muskelknutor
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • användningsområden för Vicks ånga gnugga
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com