psykiska problem hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-11
Vuxna är inte de enda som lider av psykiska problem. Faktum är att många psykiska problem börjar under barndomen. Genom att identifiera psykiska problem tidigt kan de bästa formerna av behandling tillämpas för att förhindra eller minska symtom som stör vardagen. Inlärningssvårigheter, humörstörningar och ADHD är några psykiska problem hos barn

inlärningssvårigheter

Barn kan uppvisa inlärningssvårigheter vid ung ålder. Inlärningssvårigheter är en psykisk funktionsnedsättning som begränsar ett barns kognitiva förmåga att lära sig eller bearbeta information. Till exempel kan dyslexi orsaka ett barn att feltolka ord, eftersom bokstäverna införlivas i hans sinne. Ljudbearbetning störningar kan göra det svårt för barn att förstå instruktioner och visuella ledtrådar, trots att friska hörsel eller syn. Dysgrafi är svårt bilda siffror, bokstäver eller figurer genom skrivande. Icke-verbal funktionshinder såsom bristande rumsliga relationer eller organisera tankar kan också betraktas psykiska problem. Neurologer och specialister utbildning kan hjälpa till att avgöra om ett barn har en utvecklingsstörning.

Humörstörningar

Barn, liksom vuxna, kan även drabbas av affektiva störningar. Även om det finns någon enskild orsak till affektiva störningar, kan vissa resultat av triggers t. ex. genom en övergång till ett nytt bostadsområde, förlust av familjemedlem, eller konstant sjukdom eller sjukhusvistelse. Depression hos barn kan manifestera sig genom symtom som förskingrade skuld och konstant negativ self-talk. Deprimerade barn kan också visa ointresse för att interagera med andra barn som de skulle regelbundet spela med. Egentlig depression kan vara i två veckor, men mindre depression är en mildare form av depression som kan pågå ett år. Barn kan också drabbas av bipolär sjukdom, som består av omväxlande extrem hög och extremt låg stämningar med en period av balans däremellan. Konsultera en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal att utveckla någon behandling planer såsom familjeterapi eller medicinering.

Attention Deficit Disorders

En framträdande diagnosen psykiska problem hos barn är Attention Deficit Disorder med hyperaktivitet, eller ADHD. ADHD anses vara en neurologisk sjukdom som påverkar ett barns förmåga att upprätthålla uppmärksamhet eller energi nivåer. Den orsakas av en kemisk obalans i hjärnan. Några av de fysiska symtom är ökad rastlöshet, oförmåga att sitta stilla, problem avveckla i viloläge eller klättring på föremål inte konstruerad för att klättra på, t. ex. möbler eller mattor. Psykiska symptom inkludera svårighet att fokusera på arbete och att slutföra det, ouppmärksamhet, konstant glömska och lätt distraktion. Enligt Family Doctor hemsida, är 4 till 12 procent av barn som drabbats av ADHD.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:preventivmedel och klimakteriet

Relaterade artiklar


 • Definitionen av pulsoximetri
 • harlekin baby syndrome
 • biverkningar av rättslig steroider
 • fysisk och motorisk utveckling hos barn primär
 • biverkningar efter Depo Provera
 • friskt hjärta puls
 • Fakta om tonåringar rökning
 • Fakta om mild kronisk obstruktiv lungsjukdom
 • livscykel för en person
 • muntorsk hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com