reoccuring svampinfektioner

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-12
Jäst, eller Candida, finns naturligt i kroppen. Det kan dock växa och föröka sig när förutsättningarna är de rätta, vilket resulterar i en svampinfektion. Enligt Centers for Disease Control, "Nästan 75 procent av alla vuxna kvinnor har haft minst en genital svampinfektion under sin livstid. " Återkommande svampinfektioner hända i bara 5 procent av kvinnorna

Symtom

Om du har mer än fyra svampinfektioner (som också kallas candidiasis) per år, som anses återkommande. Symptomen på en svampinfektion är svullnad, klåda, rodnad och sveda i slidan och ändtarmen området. Du kan märka det sprickor i huden på veck ditt könsorgan. Du kan ha smärta vid urinering eller kön. Enligt Women's Health. gov kan du ha "en tjock vit, flytningar som ser ut som keso och inte har en dålig lukt. "

Vanor som bidrar till jäst tillväxt

När en kvinna har återkommande jäst infektioner ska hon leta efter en bakomliggande orsak eller något i hennes livsstil som förändrats och påverkat miljön i hennes vagina. Jäst trivs och växer i varma, fuktiga miljöer. Detta kan vara fallet i en kvinnas underliv om hon bär våta eller fuktiga kläder. Personliga vanor som kan bidra till täta jäst infektioner använder spermiedödande medel, mer än en sexuell partner, en nyligen genomförd ändring i sexuella partners, tvål, skumbad, bär tight underkläder, brist på sömn, stress, badtunna och pool användning, douching och p-piller.

En annan personlig vana som kan bidra till en svampinfektion är att torka av fel väg efter att ha en avföring. Kvinnor bör alltid torka framifrån och bakåt, för att undvika kontaminering från anus.

Villkor

Enligt Centers for Disease Control, "Villkor som kan sätta en kvinna på risk för genital candidiasis (svampinfektion) är gravid , diabetes mellitus, användning av bredspektrumantibiotika och användning av kortikosteroid läkemedel (steroider). "

menstruationscykeln

Vissa kvinnor kommer att märka att en svampinfektion sker vid samma tid varje månad, till exempel i närheten av deras menstruationer cykel. Detta beror på den ökade socker, eller glykogen, i slidan under denna tid. Jästen feeds bort av socker. Vanligtvis, när din mens börjar, kommer svampinfektion gå iväg på egen hand.

Sexuella kontakter

Jäst infektioner kan överföras genom sexuellt umgänge, men det är inte vanligt.

Det är ovanligt för män att få svampinfektioner. Om han har en svampinfektion, kan du föra den fram och tillbaka.

En person med ett försvagat immunförsvar, till exempel någon med hiv /aids, kan drabbas av återkommande svampinfektioner.

Behandlingar

Använda en over-the-counter grädde svampinfektion som Monistat eller Mycelex kommer normalt att fungera om du har en svampinfektion. Men du kommer fortsätta att få jäst infektioner om du inte hittar ut och korrigera den underliggande orsaken till det.

Om du ofta har jäst infektioner är det en bra idé att kontakta din läkare. Du kan ha bakteriell vaginos, då symtomen liknar jäst infektioner, men behandlingen är helt annorlunda. De sexuellt överförbara sjukdomar klamydia och gonorré har liknande symptom till jäst infektioner, så kontakta din läkare för att bekräfta att du inte är infekterad med dem om du har återkommande svampinfektioner.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Är det säkert att simma i en pool med alger?

Relaterade artiklar


 • osteoporos hip övningar
 • skäl till överdriven svettning
 • sluta röka verktyg
 • hur man tar hand om öronen
 • typer av epilepsi hos barn
 • bröstcancer stadium IV cancerbehandlingar
 • graviditet massage förmåner
 • Vad kan jag göra när jag har tråkigt?
 • med en period då gravid
 • naturligt sätt att bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com