rödklöver hälsofördelar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-20
Rödklöver är en flerårig ört som förekommer allmänt i Nordamerika och Europa vars blommor har använts i århundraden som ett botemedel för en rad sjukdomar. Dess vetenskapliga namn är Trifolium pratense, och det är också känd som beebread, ko klöver, rödklöver och Missouri mjölk vicker

Historia

Rödklöver odlades främst som föda för betande djur, men den har använts som läkemedel sedan urminnes tider. Traditionell kinesisk healers använde det för att behandla luftvägsbesvär, och 19-talet naturläkare använde det som att behandla cancer, eksem och könssjukdomar.

Funktion

Rödklöver innehåller kalcium, krom, magnesium, niacin, fosfor, kalium, tiamin och vitamin C. Modern forskning har funnit örten vara en rik källa av kemikalier som kallas isoflavoner, som fungerar som östrogen. Dessa har varit föremål för forskning om behandling av klimakteriebesvär, hjärt-kärlsjukdomar och benskörhet på grund av osteoporos. Forskarna tittar även på isoflavoner som behandling för vissa cancertyper.

Använder

Rödklöver tillägg har visats i studier för att öka den sunda HDL-kolesterol hos kvinnor, är så forskare ser på ört för eventuell förebyggande av hjärt-kärlsjukdomar som ofta följer med klimakteriet. Dessutom har vissa studier visat att extrakt av rödklöver kan bromsa benförlust i samband med osteoporos.

Traditionellt har rödklöver använts som barn hostmedicin. Salva gjord med rödklöver har länge använts av traditionella örter för behandling av psoriasis, eksem och utslag.

Behandlingar

Rödklöver kan tas som ett te, en tinktur och i tabletter och kapslar. Det kan också appliceras lokalt. Som te, är mellan 1 och 2 tsk torkade blommor doppats i en kopp kokande vatten under en halvtimme, 2 eller 3 koppar kan tas dagligen. Pulvret ört finns i kapslar på 500 mg, 2 till 6 kapslar per dag är standard dosering. Rödklöver tinktur kan tillsättas till varmvatten som te, från 60 till 100 droppar tre gånger om dagen rekommenderas.

varningar

Inga allvarliga biverkningar är kända för att följden av intag av rödklöver, men kontakta din läkare innan du tar något rödklöver produkt. Det bör inte tas av kvinnor med en historia av bröstcancer och bör inte tas av gravida eller ammande kvinnor. Personer som tar blodförtunnande läkemedel bör också undvika örten.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hyperbar syrgasbehandling behandling

Relaterade artiklar


 • hur man gör ris väskor
 • Vilka är de behandlingsmetoder för torr hud på hundar?
 • Vilka är de behandlingar för framfall pålar under graviditeten?
 • arbetskraft tecken under graviditeten
 • hur man gör ögat patchar
 • normal sköldkörtel nivå varierar
 • hur du tar bort nits med ättika
 • Vad innebär det att vara 80 utplånas?
 • graviditet massage förmåner
 • sjuklig fetma och risken för missfall
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com