skyldigheter barnsjuksköterskor

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-27
Det finns tydliga och betydande skillnader mellan de skyldigheter som sjuksköterskor (RN) som har olika utbildningsnivåer. Varje RN som har en kandidatexamen och passerade lämplig examen kan arbeta med barn

sjuksköterskor i barnsjukvården

sjuksköterskor tilldelas ett barnsjukhus, en pediatrisk enhet i ett allmänt sjukhus eller en barnklinik kan ha ringa erfarenhet av vård av barn. De ger direkt fysisk vård såsom mätning vitala tecken, utdelning av läkemedel, efter läkarordination och inmatning av uppgifter i patientens diagrammet om given behandling. De delar information med nästa skift av sjuksköterskor. Vanligtvis, sjuksköterskor på denna nivå är inte ansvariga för andra sjuksköterskor.

Sjuksköterskor lönerna variera mellan olika regioner, befolkning inom sitt upptagningsområde och typ av anläggning. Den genomsnittliga årslönen, enligt Bureau of Labor Statistics, är för närvarande $ 65. 130.

sjuksköterskor med certifiering

Sjuksköterskor som har särskild utbildning i barnsjukvård och som passerar en speciell examen tilldelas certifiering. Sjuksköterskor certifierade i pediatrik har lagt uppgifter. Del av en behandling team, fungerar de med andra yrkesgrupper såsom läkare, sjukgymnaster, specialister barn livet och socialarbetare. De kan övervaka andra sjuksköterskor, bidra till att utveckla patienternas vårdprogram och utbilda patienter och deras familjer om villkoren och behandlingar.

Sjuksköterskor med certifiering tjäna ca $ 10. 000 fler varje år än sjuksköterskor utan ökade utbildning.

barnsjuksköterska Utövare (PNPs)

På den här nivån, sjuksköterskor har en magisterexamen i omvårdnad och kartong certifiering i barnmedicin. De följer reglerna i den stat där de praktiken. Om ackrediterade genom den nationella styrelsen examen, kommer sjuksköterskan utövare har en extra referens, såsom certifierade barnsjuksköterska Practitioner. PNPs har studerat en del av samma ämnen som läkare.

Barnsjuksköterska Utövare betalade mest för sina tjänster. Inom utvalda områden, kommer en PNP tjäna $ 100. 000 eller mer.

PNP Arbetsuppgifter

barnsjuksköterska Utövare (PNP) kan bli den första att undersöka en patient och skriva sin medicinska historia i patientens diagrammet. PNPs kan behandla vanliga barnsjukdomar, skriva recept, beställa medicinska tester och göra hänvisningar till övrig personal. PNPs lär fortbildning för personalen. Arbeta med familjer och patienter som har kroniska sjukdomar eller funktionshinder, lär de dem att ta hand om sig själva hemma och school. They samråda med andra yrkesgrupper för att planera uppföljande vård och kan ändra planen för vård som behövs. De flesta PNPs ett nära samarbete med patientens läkare.

PNPs brukar följa en patient under en tidsperiod. De har lärt specifik observation kompetens så att de kan märka subtila viktiga förändringar i en patients som leder till meningsfulla tillägg till behandling. PNPs är aktiva förespråkare för sina patienterna. De kan också göra research och skriva artiklar. Vissa kommer att tala vid konferenser, inklusive den årliga konferensen sponsrade av National Association of Pediatric sjuksköterskor.

Slutsats

Ju mer utbildning en RN har, desto mer ansvar och möjligheter hon har att göra viktiga beslut som påverkar patientens återhämtning.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:neti potten för sinusinfektion

Relaterade artiklar


 • tidiga barndomen utvecklingsstadier
 • fytokemikalier som efterliknar effekten av östrogen i kroppen
 • eukalyptusträd information
 • typer av bröstcancer kemoterapi
 • tidigt Graviditet och gas
 • Varför ska tonåringar äta hälsosamt?
 • låg självkänsla hos barn
 • överdriven blinkande hos barn
 • p-piller effekter
 • livslängden på spermier utanför kroppen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com