struktur skelettet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-02
Strukturen för det mänskliga skelettet består av 206 ben. Två saker skiljer den mänskliga strukturen från nästan alla andra skelett: 1) den motsatta tummen på varje hand och 2) skelettet är strukturerat i upprätt eller upprätt ställning. Skelettet är uppdelad i två grupper: de axiella skelettet och appendikulärt skelett, alla med sina egna ändamål

Skull

skalle struktur i skelettet är faktiskt en del av den axiella-sound grupp. Det är också kallat kraniet-ljud och kan anses av många vara det största enskilda ram i skelettet. Bestående av 28 ben, det ger struktur för organ såsom mun, näsa, ögon och öron. Det skyddar också hjärnan och ger en ram för huden.

Axial

Den axiella-ljud gör upp den övre delen av skelettet. Den består av 80 ben och är organiserad i tre klasser: skallen, ryggraden-sound kolumn och benig bröstkorg ljud. Den axiella-sound erbjuder inte bara en duktig struktur för att genomföra olika funktioner, men den ger också skydd för viktiga organ, inklusive hjärnan, hjärtat och lungorna. Den vertebrala-ljud eller ryggraden är flexibel. Även kallad ryggrad, det består av 26 ben och stödjer överkroppen. Information i allmänhet sänds från olika delar av kroppen längs ryggraden och hjärnan.

Appendikulärt

armar och ben består strukturen i skelettet kallas appendikulärt skelettet. Varje arm är ansluten till axiella kroppen i axeln (bröstfena-ljud) gördel. De gördlar är vad tillåta lemmar deras rörelseomfång. Armen har ett ben som heter överarmsbenet. Den ansluter till gördel och ser ut som en boll och uttag. Det är ansluten till underarmen med ett gångjärn-liknande gemensamma. Den mänskliga handen utgörs av carpus (handled), som har åtta ben. De fem mellanhandsben-ljud bildar handflatan. Den tredje delen av handen är falanger eller fingrar. Tummarna har två falanger, och varje finger har tre.

De lägre bihang är tjockare och mer kraftfull och i princip strukturerad på samma sätt som vapen. Gördlar fäster benen till kroppen. Den nedre bihang har samma grundstruktur som extremiteterna. Lårbenet ben i benet liknar överarmsbenet benet i armen, förutom att det är mycket starkare och kan i allmänhet motstå en stor kraft. Fötterna, som innehåller många ben som tillåter dem att anpassa sig till ovanliga landskap, fästas på benen i rät vinkel. Fötterna, speciellt stortån, ger stöd för kroppsvikt.

Bone Sammansättning

struktur i skelettet består av 206 ben som passar ihop för att göra fem saker: att ge stöd, skydda organ, bistå i rörelse, tillhandahåller lagring för mineraler och fetter, och formulera blodkomponenter . Ben är gjord av tre olika typer av vävnad. De är: periostet-ljud, vilket inte kan ses med blotta ögat och omfattar hårt ben, kompakt ben, som tycks hårt vilja det synliga ögat och även innehåller nerver, och svampiga ben, som är belägen i centrum av ben och tenderar att vara hollower. Det är där röda benmärgen finns.

Fakta

Musklerna är fästa vid ben av senor och varje ben är ansluten med ligament. Den situation där två ben möts kallas en joint. Mjölk och mejeriprodukter, som yoghurt och ost, som innehåller mycket kalcium kan bidra härda och stärka ditt skelett. Ben (och tänder) innehåller 99 procent av kroppens kalcium. Du måste också motionera regelbundet, aktiviteter såsom promenader, löpning, simning eller cykling är bra fysiska aktiviteter.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:negativa effekter av att sluta röka

Relaterade artiklar


 • njursten tips
 • effekter av alkohol med Toprol
 • hypothyroid symptom hos barn
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • diet för högt blodtryck presure
 • förmåner för barn inom idrotten
 • symptom på mikrovaskulära angina
 • skäl till överdriven svettning
 • medicinskt bruk för japanska knotweed
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com