sympto-termiska metoder

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-23
För naturliga preventivmedel, vissa kvinnor kan hitta sympto-termisk metod att spåra fertilitet att vara effektiv. Med ett bra resultat när de utförs på rätt sätt, bygger sympto-termisk metod på kroppens egen ägglossning indikatorer --- spårning basala kroppstemperatur och livmoderhalsens slem --- och kan hjälpa dig att peka fertila dagar för att undvika eller uppnå en graviditet.

Du behöver:
BMI kalkylator
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Identification

Enligt Preventivmedel Information Resource är symposium om termisk metod för familjeplanering en naturlig form av preventivmedel där en kvinna bestämmer vilka dagar av menscykeln hon är bördig och praxis abstinens på dessa dagar, om hon försöker bli gravida. För att avgöra hennes fertila dagar, en kvinna kan spåra hennes basala kroppstemperatur och livmoderhalsens sekret mönster.

Effektivitet

John och Sheila Kippley, författare till "The Art of Natural Family Planning," hävdar att när de utförs korrekt, sympto-termisk metod för naturlig födelsekontroll kommer bara att resultera i två överraskning graviditeter per år per 100 användare. Effektiv endast om par följer strikta sympto-termisk riktlinjer, Kippleys betona vikten av konsekvens och strikt avhållsamhet under fertila faser. Dessutom Preventivmedel Resource Center uppger att de med små barn kan ha svårt att följa planen strikt, som att stiga upp på natten kunde skev basala värden kroppstemperatur.

Basala kroppstemperaturen

Det första steget i räkna ut din fertila period är att spåra din basala kroppstemperatur. Basal kropp termometrar finns på lokal droghandel och är särskilt användbara vid behandlingen kroppens vila temperatur, eftersom de är extremt känsliga och kan spåra minsta skillnad i kroppstemperatur. Med din temperatur vid samma tid varje morgon kan bidra till att säkerställa en korrekt behandling.

Omedelbart efter ägglossning, en kraftig ökning progesteron orsakar en kvinnas basala kroppstemperaturen att stiga ca 0,4 grader. Efter några omgångar av spårning basala kroppstemperatur, bör du kunna se ett mönster för när du har ägglossning. Tänk dig själv bördig på dagen för ägglossning --- den dag som omedelbart innan temperaturen spiken, även kallad peak dag --- och ett par dagar innan.
För att undvika graviditet, förbli abstinent för fem till sju dagar före termisk skift och ungefär tre dagar efter.

Slem Mönster

utsöndras av folliklar, orsakar en ökning av östrogen en ökning av livmoderhalsen. Detta slem är viktigt för att fånga spermier och hjälpa dem att förbli lönsamma medan de väntar på ägget att släppas. Även slem varierar från kvinna till kvinna, börjar det i allmänhet ut som tacky eller klibbiga, med knappt någon stretch. När en kvinna kommer in sin fruktsamma period, men blir slem stretchig och är det färg och konsistens en rå äggvita. Att spela in ett slem mönster, är det viktigt att ta både interna och externa synpunkter. Den Kippleys rekommenderar börjat med externa synpunkter genom att kontrollera slem när du torkar med toalettpapper och även genom att vara medveten om våt sensationer på vulvan.

Slem anses mindre bördiga när det är klibbigt eller klibbiga , med liten eller ingen stretch. Fertile slem, å andra sidan, har vanligtvis en sträcka av mer än en halv tum och kommer att producera hal och våt känslor på vulvan.

Andra tecken på fertilitet

Förutom att spåra basala kroppstemperaturen och slem mönster, kan symtom tyder bördig gånger. Vissa kvinnor kan kontrollera livmoderhalsen, den del av livmodern som öppnar i slidan, på tecken på fertilitet genom att göra en intern kontroll av sin ståndpunkt. Sätt in mitt finger i slidan kanalen för att kontrollera livmoderhalsen ståndpunkt. Livmoderhalsen öppnar något som ägglossningen närmar sig. Dessutom blir spetsen mjukare och gummiliknande-känsla. Dessutom, vid ägglossningen, livmoderhalsen bli svårare att nå. Efter ägglossningen, sänker livmoderhalsen igen, stänga det och blir fastare.

Ett annat sätt att upptäcka ägglossning är att följa ägglossning smärta, men vissa kvinnor inte märka någon smärta alls. Pulserande i äggledarna vid tiden för ägglossning och bara efteråt kan orsaka en kraftig smärta i vänster eller rida sida av en kvinnas mage. Eftersom vissa kvinnor märker inte detta alls, och eftersom denna smärta kan förväxlas med något annat, lita inte på ägglossning smärta själva att bestämma ägglossning. Den Kippleys säger bara använda det som ytterligare en bekräftelse på ägglossning.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur många kalorier bränns trampolin?

Relaterade artiklar


 • hur man slåss mot bakterier
 • CDC influensa skott riktlinjer
 • information om personlig hygien
 • om vita blodkroppar
 • symptom på mikrovaskulära angina
 • vanliga sjukdomstillstånd hos äldre
 • CYMBALTA & graviditet biverkningar
 • vad p-piller gör kvinnor ta när man gör provrörsbefruktning?
 • barn trängsel botemedel
 • hur man kan beräkna när du ska ta ett graviditetstest
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com