tecken på klamydia under graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-01
BabyCenter. Com att ungefär 3 miljoner nya fall av klamydia inträffar varje år i USA ensamt. Även om denna sexuellt överförbara infektioner kan drabba både män och kvinnor har det potentiellt allvarliga biverkningar för gravida kvinnor i synnerhet. Veta tecken på klamydia under graviditeten hjälper dig att identifiera och få behandling för denna infektion snabbare

Fakta

Trots att klamydia är en av de vanligaste sexuellt överförbara sjukdomar (STD) i USA, för en del kvinnor, märker tecken på klamydia under graviditeten är deras första kontakt med denna infektion. Överförs genom sexuell kontakt med en smittad person, är klamydia en bakteriell infektion som kan skada din fortplantningsorganen, liksom komplikationer och eventuell smitta för ditt ofödda barn. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) uppskattar att varje år cirka 100. 000 gravida kvinnor i USA smittas med denna STD.

Skyltar

Tyvärr har många kvinnor som kontraktet klamydia under graviditeten är asymtomatiska och aldrig visa tecken på detta sexuellt överförbara infektioner. I själva verket, enligt BabyCenter. Com, så många som 75 procent av kvinnor som är infekterade med klamydia inte visar symtom. Några tecken på klamydia som du kan ställa ut under graviditeten smärta eller brännande obehag när man kissar, livmoderhalscancer inflammation och eventuellt observation eller ytterligare flytningar. Om du utvecklar tecken på klamydia, de vanligtvis inte kommer att dyka upp förrän en till tre veckor efter den tid du var exponerade.

Riskfaktorer

Vissa riskfaktorer ökar din risk att utveckla tecken på klamydia under graviditet. Om du är under en ålder av 25 år, har flera sexpartners eller har en partner som haft flera sexpartners, du är mer benägna att utveckla en klamydiainfektion och de tecken som följer det. För att minimera dina chanser att upphandlande klamydia under graviditeten, tyder March of Dimes att du antingen undvika att ha sex under graviditeten, använd en latex kondom eller har sex med en partner som har bara har sexuella relationer med dig och har testats negativt för klamydia .

Komplikationer

En mängd olika komplikationer som kan påverka ditt barn kan uppstå som en följd av tecken på klamydia under graviditet. Enligt March of Dimes, ökar obehandlad klamydia dina chanser att föda för tidigt. Ett tidigt fött barn är mer benägna att utveckla andra allvarliga utvecklingsfrågor, inklusive hjärna problem, andningsproblem, matsmältningsproblem och inlärningsproblem. Ditt barn kan smittas under förlossningen också, vilket kan få honom att utveckla lung infektioner, andningsproblem och infektioner ögat, såsom konjunktivit och EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION.

Provtagning och behandling

Om du utvecklar tecken på klamydia under graviditet då din barnmorska eller barnmorska kommer att använda ett labb test för att kontrollera detta sexuellt överförbara infektioner. Din läkare kan använda ett urinprov eller ta ett prov från livmoderhalsen med hjälp av en pinne. Om ditt test kommer tillbaka med positiva resultat, kommer din läkare att förskriva vanligtvis en runda av antibiotika som bör bota din klamydiainfektion. Enligt BabyCenter. Com, bör du se till att din partner får behandling också, för att minska dina chanser att få ett upprepade infektioner under graviditeten.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Tylenol förgiftningssymtom

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och matsmältningsbesvär
 • hur man gräva fram en inåtväxta tånagel
 • prevera biverkningar
 • sojamjölk & klimakteriet
 • p-piller faq
 • hur man rensa bort ett spädbarn näsa
 • Epsom salt förmåner
 • hur man kan få gratis reproduktiv hälsovård genom övertagande
 • livsmedel som orsakar värmevallningar
 • UVI blåskatarr
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com