tonåriga narkotikamissbruk och behandling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-29
Grupptryck, förekommande under de formativa tonåren, kan leda din tonåring att narkotikamissbruk. Du kanske är rädd att förlora sina unga till missbruk och död. Möjligheter till stöd för behandling tonåring missbrukare omfattar behandlingsanläggningar, interventioner, familjeterapi och gruppterapi

Relationer

Även tonåringar är känsliga för grupptryck kan positiva grupptrycket leda till beroende återhämtning. Tonåring grupper kan hittas i sjukhusmiljö, ungdomsgårdar korrigering eller på bostäder behandlingsanläggningar som en del av behandlingsplan. Gruppterapi underlättas av en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal gör tonåringar att dela sina känslor, ventilera frustrationer och erbjuder stöd med andra tonåringar står inför liknande missbruksproblem.

Rådgivare /kontaktperson fastställs de grundläggande reglerna för gruppterapi, till exempel som att avstå från dom och inte förolämpa varandra. Han kan också uppmuntra annars tysta medlemmar att tala upp eller lägga till sina underlag i syfte att hjälpa andra i gruppen förstår att de inte är ensamma i sin kamp.

Intervention

Ibland ett ingrepp krävs som ett första steg i att slå tonåren narkotikamissbruk. En professionell rådgivare underlättar ingripande, vilket familj och vänner till missbrukaren tillsammans för att ge vittnesmål som hur missbruk påverkar dem, såsom fysiska eller känslomässiga övergrepp och skapa extrem oro. De kan också vittna om tonåringens isolering och socialt tillbakadragande från familj och vänner, förutom fysiska symptom som snabb viktminskning, nedsatt koncentrationsförmåga, problem i skolan och svårt att sova.

Familjemedlemmar kan ge ett ultimatum att om missbrukaren inte söker professionell hjälp omedelbart, kommer de att skära henne ur sitt liv. Missbrukare som accepterar att behandling delta i en behandlingsanläggning för en bestämd tidsperiod.

Behandling faciliteter

Rehabilitering kan innefatta in-residence behandlingsanläggningar beroende på graden av beroende och ämnen missbrukas. Anläggningar har medicinsk personal på plats för att hjälpa behandla och hantera symtom på narkotikabruk och tillbakadragande. Professionella rådgivare ge din tonåring med coping färdigheter för att hantera efterbehandling liv såsom att lära sig att be om hjälp och sätt att stävja grupptryck. Andra färdigheter kan innehålla korrekt att uttrycka ilska och andra känslor kontra att vända sig till ämnen. Rådgivare kan också diagnostisera komorbida tillstånd som tidigare-traumatisk stress eller depression.

Vissa hemvist inställningar gör besök hos släktingar, medan andra är mer restriktiva.

Familj Psykoterapi

Familj fokuserad terapi är ett effektivt sätt att behandla tonåringar för narkotikamissbruk. Familj fokuserad terapi innebär inte att hela familjen är där för att hjälpa rådgivare "fixa" tonåring, utan är hela familjens dynamik behandlas. Även andra familjemedlemmar som inte kan vara beroende, kan de vara möjliggörare. Familjemedlemmar kan också ge triggers som får tonåringar att tänka på droger, som konstant kritik eller frånvaro. Familj fokuserad terapi hjälper familjen alla bli en del av lösningen genom att lära alla kommunikation och stöd.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är tretinoin kräm 0,025?

Relaterade artiklar


 • villkor och symptom på epididymit
 • cat scan information
 • epilepsi hos spädbarn
 • hur man kan förebygga hjärt-och kärlsjukdomar
 • information om kiropraktorer
 • matsmältningssystemet roliga fakta
 • Definitionen av follikelstimulerande hormon (FSH)
 • prenatal vitamin information
 • kronisk lös avföring hos barn
 • normal höjd och vikt för en skolbarns-
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com