utveckling av blåskontroll hos småbarn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-24
En stor milstolpe för både barn och förälder är när blöjorna är inte längre nödvändigt eftersom barn är toaletten utbildas. Under denna kritiska tillväxt gång, upplevelser ett barn både fysiska och känslomässiga utvecklingsfaser tillväxt. En barns utveckling kontroll över blåsan är bara en av många viktiga komponenter på resan till blöjan utan levande

Bladder utveckling

blåskontroll för ett barn tar tid. Urinröret och nervbanor som gör blåskontroll måste mogna för att fungera och skickar signaler till hjärnan. Dessutom behöver barn för att kunna tygla och slappna ringmuskler, har en förståelse för vad som är önskat eller förväntat när eliminera slöseri och vara villig att lära.

Scener

Normalt ett barn börjar anus muskel utveckling med regelbundna, dagliga tarmrörelserna. Därefter tarmkontroll funktioner börjar och sedan dagtid blåskontroll utvecklas. Oftast den sista etappen av blåsmuskeln utveckling är blåskontroll under natten. Dessa utvecklingsstadier är lika unika som de barn och kan utvecklas samtidigt eller under flera månader. Det är inte ovanligt att ett litet barn att ha kontroll över en funktion, såsom blåskontroll, men ingen kontroll över en annan funktion, till exempel tarmrörelserna.

Nödvändigheter

Ett litet barn behöver mogna på flera sätt innan hon kommer kunna använda badrummet. Först måste barn att fysiskt utvecklas och kunna styra musklerna runt urinblåsan och ändtarmen. Nästa steg, den barn att förstå interna meddelanden om urin eller tarm fullhet och behovet av att eliminera kroppens avfall. En tydliga utvecklings förändring är barns förståelse för behovet av att eliminera kroppsliga avfallet innan urinering eller tarmtömning. Sambandet mellan känslan och vad som följer är en viktig komponent i barn utveckling. Slutligen måste barn att förstå vad som krävs för korrekt potträning-var den kroppsliga avfall gå och hur ska barn torka. Om barn besitter alla dessa element sker potträning vanligen snabbt och övergången från blöjor till toalett använda är slät.

Tips

Det kan vara en spännande tid när ett barn börjar få kontroll över blåsa och tarm muskler. En avslappnad inställning till potträning innehåller vanligtvis det bästa resultatet. Det är viktigt att föräldrar och vårdnadshavare ger konsekventa förväntningar och inriktning avseende rutiner kroppsvårdsändamål.

Känslor

Ett litet barn är ständigt lära sig att bli oberoende. Denna emotionella process uppkommer samtidigt som kroppen börjar utveckla kontrollera urinblåsan muskler. Under denna känsliga tid av utveckling, om ett barn skjuts för hårt-eventuellt av en ivrig förälder som vill ha en barn att vara pottränad-oönskade resultat kan förekomma. Trycket bör inte släppas ut på barn om kroppsvårdsändamål. Potträning bör utformas på ett matter-of-fact stil. Misstag kommer att ske under potträning och barn bör inte vara skytt eller pressad att känslan av att hon gjorde något fel. Föräldrar kan ge ett barn med en känsla av prestation utan press brukar uppleva positiva, produktiva resultat.

Första tecknen

blåskontroll utveckling hos småbarn är inte åldersspecifika och är unik för den enskilde. Ett barns inre muskler och meddelandehantering kommer att uppstå då de utvecklas och klara att använda. När förnimmelser är förknippade med blåsan eller tarmen fullhet, kan ett litet barn börjar kommunicera genom att göra ett visst ljud, med ett ord som potta eller tillhandahållande av en kropp gest som att flytta till ett hörn av ett rum. Bowel utbildning och erkännande kan komma först eftersom det ofta uppstår endast en till två gånger per dag och ger märkbara varning till barnet. Kom ihåg att restriktiv eller svårt att ta bort kläder på ett barn kan hämma rätt kroppsvårdsändamål.

medicinska frågor

Olyckor kommer att uppstå för varje barn under denna utvecklings gång. Men ett barn upplever kronisk vätning eller nedsmutsning misstag under lång tid kan ha en medicinskt tillstånd. Kontakta läkare om eventuella kroppens utveckling eller toalett frågor användning.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:emotionella Wellness & hälsosam kost

Relaterade artiklar


 • löss avhjälpa
 • om hösnuva hos barn
 • hur man tar hand om öronen
 • menstruella ångest botar
 • tips om effektiv kommunikation med föräldrar och familj
 • fysiska utvecklingen i barndomen
 • olika typer av allergi mediciner
 • Hur man testar för klimakteriet
 • tecken och symtom på en UVI Staph infektioner
 • Graviditet & arbetsrätt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com