vad är orsakerna till diarré hos barn?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-28
Diarré hos barn är inte roligt, men många gånger kommer att försvinna inom ett par dagar utan läkare besök. Barn behöver extra omsorg och uppmärksamhet vid arbete genom en släng av diarré och får inte vara intresserade av att delta i normala aktiviteter. För mer allvarliga fall kan en läkare avgöra om diarré är en indikator på ett underliggande problem

Du behöver:. .
BMI räknare
Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Definition

Enligt emedtv. com, är diarré definieras som lös, vattnig, oformat avföring som inträffar mer än tre gånger under en dag. Diarré är ett vanligt problem som kan sista som två 2 dagar och rensar utan speciell behandling. Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer (NDDIC) barn i USA kommer att ha sju till 15 anfall av diarré vid en ålder av 5.

Vanliga orsaker

Bakterier, virus, parasiter, läkemedel, tarm störningar och födoämnesallergier kan orsaka diarré hos barn. Den NDDIC finner rotavirus vara den vanligaste boven i barndomen diarré. Det finns ett vaccinationsprogram för rotavirus för barn från 6 till 32 veckor gamla.

Oro

När ett barn visar tecken av diarré är det viktigt att hålla dem hydratiserade. Enligt NDDIC kan diarrén leda till uttorkning och en förlust av elektrolyter, vilket kan orsaka att kroppen inte fungerar ordentligt. Dehydrering är särskilt farlig för spädbarn och kan innebära sjukhusinläggning. Tecken på uttorkning hos barn inkluderar torr hud, mindre frekvent urinering, trötthet, torr mun och tunga, en oförmåga att producera tårar och hög feber. Om ett barn verkar vara uttorkade tillsammans med diarré, föreslår NDDIC kontakta en läkare omedelbart.

Andra orsaker till diarré

Om diarré varar mer än tre dagar, är det en bra idé att kontakta en läkare. Enligt keepkidshealthy. com kan akut diarré i upp till 14 dagar och kan bero på akut viral gastroenterit orsakad av rotavirus, inflammatoriska akut diarré orsakad av ett virus, protozoer enteriska gastroenterit orsakad av parasiter eller matförgiftning. Ihållande eller kronisk diarré varar mer än två veckor och en pediatrisk gastroenterolog kan kallas in för att göra ytterligare tester.

Hemma Hjälp

Föräldrar kan hjälpa till att minska diarré hos barn genom att hålla dem uttorkad. Keepkidshealthy. com finner spädbarn och små barn löper störst risk för snabb uttorkning. Erbjuda barn vätskeersättning lösningar hjälper ersätta förlorade mineraler och salter. Oral rehydrering lösningar kan lätt hittas i de flesta apotek. Det rekommenderas inte att ge barn över disk läkemedel för att behandla diarré.

Sätt att undvika diarré hos barn

NDDIC anser att det finns flera sätt att undvika diarré hos barn. Först och främst hålla barnens händer rena och tvätta händerna ofta. Se till att tvätta alla frukter och grönsaker och undvika att äta dåligt tillagat mat. När du reser, undvika att dricka eller använda kranvatten. Använd förseglade endast vatten på flaska.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:menopaus

Relaterade artiklar


 • samhälleliga effekter narkotika & alkoholmissbruk
 • gurkmeja läkande
 • farorna med feber hos barn
 • define antikropp
 • sätt att berätta om din graviditet
 • amoxicillin och urinvägsinfektioner
 • typer av bröstcancer kemoterapi
 • reoccuring svampinfektioner
 • tecken och symtom på lågt blodtryck på ett barn
 • hur man håller vackra händer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com