vad är orsakerna till överskottet ansiktshår hos kvinnor?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-20
Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) kan orsaka kraftig hårväxt i ansiktet. Detta villkor strejker kvinnor i reproduktiv ålder. Kännetecken för denna sjukdom ingår att utveckla manliga egenskaper såsom ökad ansikts-och kroppsbehåring, en fördjupning röst, acne, manligt håravfall och förstoring av klitoris. Det finns dock andra förhållanden som kan leda till onödigt höga ansiktet och på kroppen hos kvinnor

Hirsutism

När en kvinna insjuknar hirsutism som styrks av en ökning i ansiktet och på kroppen, kan detta vara mycket svårt att hantera och potentiellt pinsamma. Enligt Medeterms. com är hirsutism den romerska sätt att säga håriga, kommer från det latinska uttrycket "hirsutus", som betyder oförskämd eller borstiga. En person som har hirsutism sägs vara lurvig, vilket som har ett överflöd av hår. Hår kan utvecklas på platser där kvinnor inte normalt gro hår, även på hakan, bröst, läppar, rygg, mage och ansikte.

Möjlighet

Normalt är hirsutism inte en allvarlig sjukdom. Men ibland är det som orsakas av tumörer eller cancer som är utsöndrar och resultera i manliga egenskaper utvecklas, enligt National Institutes of Health hemsida.

Cushings

Cushings sjukdom kan orsaka hårväxt på en kvinnas ansikte. Detta inträffar när det är för mycket ACTH, ett hormon som tillverkas av hypofysen. ACTH uppmanas då binjurarna att producera kortisol, som är stresshormon. Kvinnor är mer benägna än män att drabbas av denna sjukdom, som också kan orsakas av att ta steroid läkemedel för reumatoid artrit (RA) och astma.

Hyperplasi

congenital adrenal hyperplasi är en ärftlig sjukdom i binjuren . Det kan resultera i överskott ansiktshår. De som detta villkor har brist på ett enzym som krävs av binjurarna att producera hormoner aldosteron och kortisol. Om det finns en brist av dessa hormoner blir det manliga hormonet androgen alltför framträdande och orsakar manliga egenskaper visas i såväl flickor som uppenbart alltför tidigt hos pojkar. Förutom hår i ansiktet, kommer det att finnas ökad hårväxt på huvudet. Armhålan och könshår visas tidigare än det borde.

Hyperthecosis

En icke-maligna äggstockarna tillstånd kallade hyperthecosis kan orsaka ansiktshår tillväxt. Detta tillstånd är en följd av ökade testosteron (manligt hormon) koncentrationer. Kvinnor som har detta tillstånd vanligtvis har en historia av hirsutism och är feta. Detta tillstånd kan uppstå hos postmenopausala år, medan PCOS endast uppstår under den reproduktiva år, enligt Eurodrugspharmacy. com.

Mediciner

Om du börjar växa hår i ansiktet, eller på andra platser som inte är normala, anser de mediciner som du tar. Läkemedel som kan orsaka överdriven hårväxt, även på ansiktet, omfattar anabola steroider, ciklosporin, fenytoin, minoxidil, danazol och testosteron.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:varför Bells pares är vanligare hos gravida kvinnor

Relaterade artiklar


 • Varför är aloe vera är bra för hår?
 • barnens handtvätt tips
 • Vilka funktioner i njurarna?
 • information om personlig hygien
 • örter till stöd i utsättning av medicineringen
 • normala blyhalter hos barn
 • hur man gör ögat patchar
 • artificiell insemination komplikationer
 • define muskelknutor
 • Adderall hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com