vad är tretinoin kräm 0,025?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-29
Tretinoin 0,025 är en av flera styrkor av en aktuell gel eller kräm som behandlar acne vulgaris. Tretinoin kommer i en gel eller kräm form och appliceras i ansiktet på kvällen. De varumärken för tretinoin är A-vitaminsyra, Atralin, Renova, Avita och Altinac. Tretinoin är tillgängliga genom recept bara

Vad det gör

Tretinoin är en form av vitamin A som behandlar akne och hud som har skadats av exponering för solen. Det irriterar i huvudsak hud och orsakar att cellerna att växa och dö snabbare, vilket minskar lager av hudceller. Detta förhindrar finnar bildas och ersätter den hudceller i befintliga finnar hos patienter med akne, och minskar också rynkor och bruna fläckar i huden som har solskadad.

Hur du använder

Tvätta huden behandlas med tvål och vatten 30 minuter före ansökan tretinoin. Gnid försiktigt tretinoin i det drabbade området och tvätta händerna omedelbart. Upprepa detta en gång varje kväll.

Interaktioner

Vill inte kombinera tretinoin med andra akne krämer och mediciner eftersom det kan orsaka överdriven hudirritation. Du bör också undvika att använda starka tvålar och rengöringsmedel hud som Astringents och produkter som vax och andra ansikts hårborttagningsmedel. Tretinoin redan orsakar hudirritation och en minskning av lager hud cell, så att ytterligare hudvårdsprodukter orsaka negativa effekter på huden, speciellt om den utsätts för starkt solljus.

Biverkningar

Efter ansökan kan du uppleva några inflammation. Det blir också en del stickande och brännande där den har tillämpats. Frekvent torrhet, fjällning och rodnad kommer också att ske, varför den skall tillämpas på kvällen.

Några tretinoin användare kommer upplevt ökad känslighet för solljus och är mer mottagliga för solbränna. Starkt solljus bör undvikas om möjligt.

Dessa biverkningar bör milda och tolerabla. Om dessa biverkningar blir allvarliga och outhärdlig, sluta tretinoin använda och meddela din läkare omedelbart.

Ha tålamod

obehag av att använda tretinoin är tillfälliga, vanligen klinga av inom två till fyra veckor. De obehag och irritation kommer inte att minska om du använder mer av gel eller kräm än föreskrivet, i själva verket kan det irritera huden mer.

det normalt tar sex till 12 veckors användande för att se full nytta av tretinoin, så innan du utesluta denna medicin som en lösning, kom ihåg att ha tålamod innan du avbryter produkten. Du bör också fortsätta använda produkten för hela sex till 12 veckor även om du inte ser tecken på förbättring och känner att det inte längre är nödvändigt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:överaktiv blåsa hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man tips om hur man föreställa sig naturligt
 • hur man kan förebygga bristningar under graviditeten
 • plastflaska faror
 • Efexor & klimakteriet
 • vad som gör droger så beroendeframkallande?
 • hur du skyddar dina knän när du använder trappan
 • hur man bli gravid med klomifen & hCG injektioner
 • kronisk lös avföring hos barn
 • effekterna av nikotin på spädbarn
 • diy hand sanitizer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com