vad som orsakar en svampinfektion hos spädbarn pojke?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-09
Jäst infektioner är kliande, smärtsamt och irriterande. De också begränsar sig inte till kvinnor. Jästen är en organism av många stammar och kan infektera någon. Jäst finns normalt i kroppen men kan också växa över och orsaka infektion. I spädbarn, man eller kvinna, jäst infektioner är lätta att få. De vanligaste är i munnen (torsk) eller blöjområdet. Lyckligtvis, så länge ditt barn har en tillräckligt fungerande immunförsvar, båda är ganska behandlingsbara

Antibiotika

Vanligtvis läkare ordinera antibiotika för att behandla en infektion. När det gäller svampinfektion, antibiotika kommer sannolikt att vara orsaken. Oral svampinfektion, kallad "torsk" orsakas av överväxt av den normala befolkningen i jästen i barnets mun. Det är mycket vanligt hos spädbarn. Jäst kan växa över när hälsosam balans av organismer i ett område är upprörd. När barnet tar ett antibiotikum för att hantera en infektion, är dess syfte att döda bakterier. Läkemedlet kommer att döda de bakterier det var avsett till, men det kan också påverka organismer som att hålla kroppen i harmoni. Detta leder till jäst överbefolkning och infektion. Trast kan också förekomma i en ammade barn vars mamma är med antibiotika. Moderns antibiotika passerar över i bröstmjölken och kan rubba balansen mellan organismerna, vilket resulterar i trastar i barnet. Spädbarn på kemoterapi, spädbarn som föds för tidigt allvarligt, eller de med undertryckt immunförsvar löper större risk för svampinfektion.

förvärvats vid födseln

Vissa barn får en svampinfektion vid födseln. Det får inte inträda förrän barnet är ca 4 månader gammal och har mindre passiv immunitet från sin mamma. Vissa kvinnor har mild jäst infektioner utan märkbara symptom och inte söka behandling. Jäst infektioner som förvärvats av tidigt födda barn vid födseln orsaka mer allvarliga infektioner och jästen kan även komma in i blodomloppet. Detta beror på att barn som fötts mycket tidigt tenderar att stanna på sjukhuset och få intravenös antibiotika.

Utfodring och nappar

Spädbarn med trast som framgångsrikt behandlas kan reinfect själva om sina flaskor och nappar förbli förorenat med jäst. Ofta tvätta ditt barns utrustning i diskmaskin kommer att hålla dem rena. Amning barn kan också uppleva den cykel av jäst återinfektion om deras mödrar har jäst infektioner i bröstvårtorna. Bröstvårtskydd ofta tvättar kan förhindra infektion eller reinfektion tills jästen är borta.

Blöjeksem

blöjeksem orsakade av jäst ser mörkt rött och har små knölar längs gränsen av hudutslag. Det är mycket smärtsamt. Vissa barn kan ha jäst infektion i blöjområdet och munnen på samma gång. Allt som är i munnen kan lätt hamna i andra änden av mag-tarmkanalen. Jäst finns i avföring, så om barnet har smutsiga blöjor ofta, eller om han förändras inte tillräckligt ofta, kan svampinfektion uppstå bara för att organismen har sin favorit boende: en varm, fuktig plats att växa. Pojkar kan vara särskilt känsliga på grund av sina extra hudveck, vilket gör det svårare att rengöra dem ordentligt.

Andra Jäst Infektioner

En mycket allvarlig svampinfektion hos spädbarn förekommer oftast i mycket låg födelsevikt spädbarn neonatala intensivvårdsavdelningar. Ju fler "saker" gjort med dessa små barn-som intravenös matning, användning av respirator och upprepade omgångar av antibiotika-det större risk de är. Dessa barn är i riskzonen för jäst infektioner i blodet, även känd som "systematiskt" infektioner, som är mycket aggressiv och svår att behandla. Lyckligtvis för de flesta barn, jäst infektioner är icke-systemiska. De är inte alltför allvarliga och svarar bra på behandling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Varför vax kommer ut ur örat?

Relaterade artiklar


 • hyperaktiva sjukdom
 • livmoderhalscancer conization behandling
 • fytokemikalier som efterliknar effekten av östrogen i kroppen
 • hur man hittar den bästa tiden att bli gravid
 • hur du kan trösta och läka torra, spruckna fötter
 • slipsar och bakteriell infektion
 • hur man kan stoppa jäst infektioner naturligt
 • hypothyroid symptom hos barn
 • Hjärngympa för seniorer
 • naturliga sätt att framsteg arbetskraft
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com