varför Bells pares är vanligare hos gravida kvinnor

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-20
Bells pares är en tillfällig förlamning av ansiktsmusklerna, vanligen på ena sidan av ansiktet. Av skäl som inte är helt klar, är detta villkor tre gånger mer sannolikt hos gravida kvinnor än hos befolkningen i allmänhet. Trots att villkoret kan skrämmande (många patienter som initialt tror att de har haft en stroke), och dess symptom plågsamma är pares inte ett symptom på en bakomliggande sjukdom, och inte utgör en risk för fostret.

Du behöver :
BMI kalkylator
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Vad är Bells pares?

Varje sida av ansiktet har en ansiktsnerven (även kallad den sjunde hjärnnerven), som ligger i Canal-liknande benet som går från skallen, under örat, till ansiktsmusklerna. Den ansiktsnerven styr förflyttning av ansiktsmusklerna. Bells pares uppstår när en av de två nerver i ansiktet har skadats eller försämrats.

Symtom

Det främsta tecknet på Bells pares är förlamning på ena halvan av ansiktet. Detta visar vanligtvis sig genom svaghet eller ryckningar i den drabbade sidan av ansiktet, eller en hängande ögonlock eller hörn av munnen. Andra symtom är dreglande, en torra ögon eller mun, överdriven sliter på ena ögat, en försämring av smak, yrsel, svårigheter att äta eller dricka, överkänslighet i örat på den drabbade sidan, och ansiktet distorsion.

Orsaker till Bells pares i Gravida kvinnor

Ingen vet säkert varför gravida kvinnor är oproportionerligt benägna att utveckla Bells pares. En teori är att kvinnor i sen graviditet är mer mottagliga för virusinfektioner, särskilt herpes simplex jag, som tros utlösa Bells pares. En annan teori är att ökningen i blodvolymen och vätskor under graviditeten orsakar svullnad i ansiktsnerven och närliggande vävnader, vilket leder till kompression av den sjunde ansiktet kranial nerv.

Behandling

Den icke-gravida kvinnor med Bells pares är oftast behandlas med steroider eller antivirala läkemedel, som tros minska inflammation och svullnad i ansiktet nerver. Men gravida kvinnor genomgår sällan behandling som användning av steroider under graviditet anses vara ohälsosamt för fostret. Gravida kvinnor med Bells pares bör övervakas noga, men eftersom tillståndet är kopplat till livshotande tillstånd av havandeskapsförgiftning.

Prognos

Prognosen för gravida kvinnor som utvecklar Bells pares är i allmänhet god. Enligt emedtv. com, de flesta gravida kvinnor återhämta sig helt från sina symptom inom sex månader efter diagnos. Det är dock omfattningen av nervskador som avgör återhämtningstid. Kvinnor som har drabbats av omfattande skador kan aldrig helt återhämta sig från sina symtom.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Fördelarna med svart tvål från Afrika

Relaterade artiklar


 • urinblåsan Staph infektioner
 • Fakta om fosfor
 • epilepsi hos spädbarn
 • stora bröst och rygg problem
 • hur man undviker senilitet
 • Hur få lavemang arbete?
 • rekommenderad diet för graviditet
 • vad som orsakar en svampinfektion hos spädbarn pojke?
 • hur man gör en flexibel Cold Pack
 • hur man använder den klara vätskan diet för illamående
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com