vasektomi återföring komplikationer

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-23
När vissa män tror att de är färdiga med barn, får de en vasektomi, som är ett kirurgiskt ingrepp som hindrar spermier från att komma in en mans sperma. Men ibland män som har genomgått en vasektomi ändrar sig och beslutar sig för att försöka för fler barn. Dessa män har en vasektomi omsvängning, som i princip Ångrar en vasektomi. Det finns några komplikationer och risker i samband med en vasektomi återföring

vasektomi Återföring arbetsordningen

I en vasektomi, är spermierna kanalen (röret som transporterar spermierna från testiklarna i sperman) klippa och ändarna är förseglade för att göra en manlig steril. Med en vasektomi återföring förfarandet är ändarna av spermier kanalen kopplas så att spermierna att än en gång möta den sperma, enligt den amerikanska urologisk Association Foundation. Den relativa framgången av vasektomi återföringar är cirka 50 procent, enligt Mayo Clinic.

Blödning och hemotoma

Som med alla medicinska ingrepp, komplikationer är möjliga. Blödning kan orsaka en hematom eller insamling av blod i pungen. Detta kan orsaka smärta och svullnad i området. Enligt vasectomy. com, är det sällan allvarligt, men det bör rapporteras till läkare. Detta kan undvikas genom att noga följa efter förfarande skötselråd från din läkare.

Infektion

Infektion är en annan möjlig komplikation av en vasektomi återföring förfarande, som med alla operationer. Enligt vasectomy. com sker infektion i färre än 5 procent av patienterna efter förfarandet. Behandlingar för infektioner är t. ex. antibiotika, antimikrobiella krämer och bad.

Inflammation, smärta och svullnad

Några smärta och svullnad efter ingreppet är normalt. En del läkare kommer att förskriva en smärtstillande och andra kommer att instruera dig att ta en over-the-counter smärtstillande medicin, till exempel paracetamol. Enligt vasectomy. com, stor smärta brukar avta inom ett par dagar.

Enligt Mayo Clinic, kan spermier läckage i pungen efter ett förfarande orsaka bildandet av en inflammatorisk massa kallas granulom i pungen. En spermie granulom är ett resultat av ditt immunsystem insatser för att slåss av missriktad spermier. Detta kan vara ett tecken på att förfarandet inte fungerade.

Andra komplikationer

En annan möjlig komplikation efter en vasektomi återföring förfarande är skadade nerver och blodkärl, vilket kan leda till minskat fertilitet. Vissa män har svårigheter med sexuell funktion efter operationen. Lägre spermieantal kan också vara ett resultat av en vasektomi återföring förfarande. Enligt vasectomy. com hade omkring 10 procent av männen minskat antal spermier efter ingreppet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:anatomi och funktion av en njure

Relaterade artiklar


 • villkor och symptom på epididymit
 • bröstlyft & nedsättning
 • sojamjölk & klimakteriet
 • hur man handskas med vätskeansamling
 • klimakteriet & ångest
 • Hur är en koloskopi gjort?
 • töm en effekt kräm
 • delar av Integumentary systemet
 • balanserad kost för växande barn
 • torr hårbotten hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com