villkor och symptom på epididymit

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-02
Epididymit är ett potentiellt smärtsam sjukdomstillstånd som kan drabba de manliga testiklarna och pungen. Att diagnostisera tillstånd en läkare skulle ta ett blodprov, en STD screening som innebär ett prov av sperma och en ultra-ljudbild test för att bidra till att utesluta andra tillstånd, såsom en vridning av andra rör i pungen.

Identification

Inom pungen finns ett rör kallas bitestiklarna som lagrar och transporterar spermier från testiklarna till penis. När bitestikeln blir smittad är det ett tillstånd som kallas epididymit. Den vanligaste orsaken till epididymit infektion är sexuellt överförbara sjukdomar. I vissa andra fall epididymit kan vara resultatet av en bakteriell infektion som inte är en STD. Villkoret är vanligast i sexuellt aktiva män mellan 20 och 40.

Effekter

Ett av symptomen på epididymit är ett tillstånd som kallas orkit där den drabbade testikeln börjar svälla från infektionen. Andra symtom är en varm och öm känsla i pungen, smärtsamma utlösningar under samlag, en testikel klump, allmän smärta i mag-och bäckenregionen, en frekvent och akut behov av att kissa ofta tillsammans med smärtsam urinering och smärta i testiklarna som ofta är lokaliserad till en testikel eller det andra och kan ibland känna sig sämre när du flyttar tarmarna. Smärtan deltar initialt i epididymit är normalt placerad på baksidan av pungen närmare sidan av de drabbade testikeln.

Potentiella

Vissa av de avancerade symtom på epididymit kan märkas och obekväm. Mannen kan uppleva överdriven svettning speciellt på natten och detta svettningar kan åtföljas av frossa natten, kan det finnas blod blandas med sperman, kan det bli en vit eller rosa flytningar från penis som är normalt inte klart förrän senare delen av epididymit och Det kan också vara en feber.

Förebyggande /Lösning

Den vanligaste formen av behandling för någon STD, inklusive epididymit, är en kurs på antibiotikabehandling. Det är möjligt att det kan finnas en symptomlindring efter bara några dagar ta medicinen, men det är viktigt att ta alla de förskrivna läkemedel som infektionen kan dröja sig kvar i en mild form och sedan återfall om den inte elimineras helt genom behandling.

Överväganden

epididymit är namnet på den temperatur som inträffar utanför testikeln. Om villkoret kommer in i testikeln så är det kallas Epididymoorkit. Symptomen är mestadels samma som symptomen på epididymit, och behandling som ordinerats av en läkare skulle också vara samma. Om epididymit inte behandlas så kommer det att bli så kallad kronisk bitestikelinflammation.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:ögonfärg information

Relaterade artiklar


 • negativa effekter av att sluta röka
 • sjösjuka förebyggande
 • mag-funktionen av galla
 • Barn och bihåleinflammation
 • alkoholmissbruk diagnos
 • buksmärtor efter att ha ätit under graviditeten
 • typer av preventivmedel för kvinnor över 40
 • vad är orsakerna till väsande andning hos spädbarn?
 • vad betyder det att känna understimulerad?
 • hur man kan bli av med hudbristningar på brösten efter graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com