Huntingtons sjukdom symtom barn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-10
Huntingtons sjukdom är en ärftlig sjukdom som gör att hjärnans nervceller att dö under en tidsperiod. Oftast drabbar sjukdomen vuxna. Men cirka 10 procent av alla Huntingtons sjukdom drabbade är personer under 20 års ålder. Symptomen av ung Huntingtons sjukdom är svåra att upptäcka i början, men blir mer framträdande med tiden. I allmänhet har de tidigare symtomen visas, den snabba sjukdomen kommer att utvecklas. Det finns inget botemedel för Huntingtons sjukdom, men kan medicinering minska symptomen.

Du behöver:.
hantlar eller 2 burkar soppa

tidiga symptom

Många barn med juvenil Huntingtons sjukdom inte uppvisar någon framträdande symptom för de första åren av sin livet. De första symtomen på Huntingtons sjukdom förekommer ofta under de tidiga skolåren och omfattar försämring handstil och problem med att lära sig nya färdigheter. Dessutom kan barn med Huntingtons blir mer klumpig och rör sig långsammare med tiden. Vissa kan uppleva darrningar eller muskelryckningar.

Ändringar

Föräldrar till barn med Huntingtons sjukdom har noterat att många symptom på unga Huntingtons sjukdom innebära förändringar. Barn med denna sjukdom kan ha märkbara personlighetsförändringar. Dessutom kanske de visa nya och olika beteenden. Dessa barn kan uppleva förändringar i tal-och språkförmåga.

Demens

Huntingtons sjukdom orsakar demens. Demens är den långsam, stadig förlust av mentala funktioner. Demens kan orsaka personlighetsförändringar och frustration. Barnen kommer fortfarande försöka göra aktiviteter som de en gång var kunde göra innan sjukdomen och blir upprörda när de inte kan slutföra denna verksamhet.

Movement Problem och beslag

Juvenile Huntingtons sjukdom orsakar barn att uppleva rörelse problem. Neurologiska skador orsakar problem, såsom svårighet att svälja, svårigheter att tala och muskelstelhet.

Ungefär 30 procent av alla barn med Huntingtons sjukdom anfall erfarenhet på regelbunden basis. Dessa anfall är oftast generaliserade tonisk-kloniska anfall som gör att barnet förlorar medvetandet.

Behandling

Enligt Huntington's Association, medicinering och andra behandlingar inte kan bromsa utvecklingen av Huntingtons sjukdom. Således är målet med behandlingen att lindra symtom. Vissa behandlingar som kan vara till nytta är arbetsterapi, sjukgymnastik och talterapi. Vissa läkemedel kan användas för att lossa muskelspänning och minska spasmer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kan du bli gravid direkt efter en tid?

Relaterade artiklar


 • hur man undervisar personlig hygien
 • bli gravid med låg spermiernas rörlighet
 • olika ögon kontakter
 • liggande sjukdom
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • hur är bentätheten kontrolleras?
 • hyaline membran lungsjukdom
 • Vilka är farorna med Celebra?
 • hur man behandlar PCOS med metformin
 • hur man kan stoppa jäst infektioner naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com