Hur kan en menstruation slut tidigt?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-16
I flesta kvinnor varar menstruationscykeln normalt någonstans från 21 till 45 dagar, men hos vissa kvinnor är detta inte fallet. Flera saker kan gå fel i menstruationscykeln att ändra längden på menstruation och cykel frekvens. Dessa händelser kan vara ärftligt sjukdomstillstånd, nyutvecklade medicinska tillstånd eller frivilliga förändringar. Vissa kvinnor väljer att stoppa sina perioder för speciella tillfällen som bröllop eller födelsedagar, och andra är skyldiga att stoppa dem innan vi går vidare med vissa medicinska ingrepp.

Sjukdomstillstånd

medicinska tillstånd som hypotyreos (låg sköldkörtelfunktion) kan orsaka vad som kallas sekundära amenorré. Sekundär amenorré uppstår när en kvinna har haft normala perioder i det förflutna och sedan slutar menstruerande för en period av sex eller fler månader. Sköldkörtel sjukdomar kan stoppa tiden genom att öka prolaktin nivåer. Höga prolaktinnivåerna kan stoppa ägglossningen genom att avaktivera gonadotropinfrisättande hormon (GnHR) och follikelstimulerande hormoner (FSH), som ansvarar för utveckling och mognande ägget i ägglossningen.

Hormonrubbningar

Enligt Womenshealthcareforum. com , är 90 procent av kroppens östrogen gjort i äggstockarna. Förhållanden som orsakar obalans i detta hormon eller i hormonet progesteron, som polycystiskt ovariesyndrom eller klimakteriet (menopausen övergång) kan orsaka menstruation till slut tidigt. Med polycystiskt ovariesyndrom, kan nivån av östrogen variera kraftigt från månad till månad, vilket gör att det finns en brist på ägglossning och onormala menstruationscykler. Cykla avvikelser påverkar längd, volym och frekvens av menstruationscykeln och menstruation. Perimenopause är två år fram till klimakteriet. Under denna tid, är östrogen minskat, vilket gör att menstruationscykeln blir lättare och mer sporadisk. När efter klimakteriet börjar är östrogen minskat avsevärt, om äggstockarna har tagits bort, kommer att minska drastiskt. Denna minskning av östrogen gör att menstruationscykeln till slut. Efter klimakteriet börjar ett år efter perioder helt har slutat.

Goserelin (subkutant)

goserelin är ett syntetiskt hormon som liknar det hormon som i allmänhet är befriad från hypothalamus, som ligger i hjärnan. Goserelin är en medicin som används för att behandla prostata-och bröstcancer, om bröstcancer utvecklas före eller under klimakteriet, och endometrios. Endometrios är ett tillstånd som orsakar livmoder vävnad att växa utanför livmodern. Denna vävnad fungerar på samma sätt som vävnaden i livmodern, blir tjock och orsakar blödningar under menstruationscykeln. Goserelin arbetar för att stoppa detta, genom att begränsa östrogennivåerna i kroppen. Detta förhindrar tillväxt av livmoder vävnad. Den vanligaste biverkan av goserelin är lätt, oregelbundna, vaginala blödningar, och abrupt stopp av menstruationen.

Suprecur

Suprecur innehåller en aktiv ingrediens som kallas buserelin. Buserelin är en medicin som skrivs som en gonadorelin (LHRH)-analog. LHRH verkar på hypofysen. Denna körtel är ett lagringsutrymme hus för könshormoner, luteiniserande hormoner (LH) och follikelstimulerande hormoner (FSH). De två sistnämnda, LH och FSH, är hormoner hos kvinnor som är ansvariga för produktionen av östrogen. Ett hormon som kallas gonadotropinfrisättande hormon (GnRH) naturligt kontroller LH och FSH genom att skicka pulser i låga och höga frekvenser för att kontrollera att stimulera varje hormon i olika skeden av menstruationscykeln. Låga nivåer av GnHR slutar menstruationen och höga nivåer kommer att börja ägglossningen. Buserelin är en syntetisk version av GnRH hormonet. I fertilitetsbehandling arbetar ingrediens buserelin att stoppa menstruationscykeln genom att efterlikna låg GnRH och administreras strax före användning av syntetiska FSH och LH, att på konstgjord väg stimulera äggstockarna att producera flera ägg. Denna medicin på egen hand används för att behandla endometrios.

Födelse-piller

Seasonique är ett p-piller som är tas oralt varje dag för att förhindra graviditet och stoppa perioder. Seasonique är utformad som en tre månaders p-piller, med aktiv piller som innehåller tillräckligt hormon för att förhindra graviditet, och låg dos östrogen piller, för att starta en ljus blödning. När du tar Seasonique, kvinnor har bara fyra perioder per år, kallas dessa piller perioder. Pill perioder ske i de sista sju dagarna i tre månader förpackningar, när du börjar ta låg dos östrogen piller. Ett piller period är lättare och kortare än din genomsnittliga menstruation, och enligt Seasonique. com, kvinnor som har tagit Seasonique rapporterar att deras varar bara tre dagar medan på den.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:är tea tree olja är bra för ditt ansikte?

Relaterade artiklar


 • rättsmedel för värmevallningar & nattliga svettningar
 • barns hårväxt
 • blodproppar orsakade av orto EVRA p-plåster
 • hur ofta bör du få en cellprov?
 • symtom på Sheehan’s syndrom
 • tecken på implantation under graviditet
 • inte hoppar upp & ner inducera förlossningen?
 • sjuka hus-syndrom och astma
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • hur man vet om du har ett äpple eller en päronformade kropp
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com