Hur man vet om jag är gravid

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-08
Graviditeten kan vara en väldigt annorlunda upplevelse för varje kvinna, och medan en del kvinnor vet eller har en känsla att de kan vara gravid redan från första stund, många gör det inte.

Det finns vissa steg att ta om du misstänker att du är gravid. Även om det är sant att stress kan kasta några kvinnor cykler av, mer ofta att inte detta inte är fallet. Det är också sant att oroa över en eventuell graviditet kan orsaka en lätt upprörd mage så kan många stressiga situationer. Om du misstänker en graviditet är det bäst att ta reda på så att du kan agera därefter.

Du behöver:
Graviditetstest från apotek


1
Kontrollera när du hade din senaste mens första. . . Om mer än fyra veckor har förflutit sedan din senaste menstruation så ska du gå vidare till nästa steg att hitta ut.

Är det viktigt att notera att vissa kvinnor har en period under den första månaden av graviditet, så om du känner att du kan vara utan din mens inte visas kan du fortfarande vill kontrollera ytterligare

Följ din instinkt. om du har en känsla av att du är, vidta nödvändiga åtgärder för att bekräfta eller motbevisa din känsla.
2.
Övervaka din hälsa. Du kan ha en orolig mage eller erfarenhet signifikant ökad dåsighet. Koncentration kan vara svårt, kan brösten vara ömma och du kan ha en udda eller metallic-liknande smak i munnen.
3.
Köp en over-the-counter graviditetstest. De är billiga och snabba, och de flesta tester kan ge resultat endast några dagar efter befruktningen. Även dessa tester är helt korrekt, de är inte 100 procent.
4.
Ring din läkare och boka ett möte. Ett blodtest kommer att kontrollera den over-the-counter resultat graviditetstest. Om detta inte är ett alternativ på grund av brist på försäkring, kontakta den lokala Planned Parenthood plats och begära en test där eller be om en remiss till en läkare som ska utföra tjänsten utan försäkringsförmåner.

Oavsett resultat är det viktigt att inte panik utan att övervaka din hälsa och få bra rådgivning från din läkare eller en tjänsteleverantör som avses dig av Planned Parenthood.


Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man åldras med värdighet och elegans

Relaterade artiklar


 • stroke varningsskyltar
 • hur man använder en rondell
 • CYMBALTA & graviditet biverkningar
 • Hur sluta röka med Christian hjälp
 • baby utveckling i livmodern
 • hur man läser ett foster bildskärm
 • naturliga induktion teknik
 • hur påverkar lufttrycket blodtryck?
 • medicinskt bruk för japanska knotweed
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com