Orsaker till en graviditet migrän

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-27

Du behöver:
osötad frukost livsmedel
. Seltzer /kolsyrat vatten.
promenadskor.
Mat blogg.

Huvudvärk

Många kvinnor upplever huvudvärk under graviditeten. Vanligtvis dessa typer av huvudvärk orsakas av stress och spänningar. Om du hade huvudvärk när de inte gravid, då graviditeten kan göra huvudvärk värre. Man tror att 15 till 20 procent av kvinnor som är gravida har migrän. Dessa uppträder vanligen under de första månaderna av graviditeten och mindre ofta under de senaste månaderna.

Migrän

Migrän är en annan form av huvudvärk. Experter uppskattar att ungefär en av fem kvinnor har en migrän huvudvärk någon gång i sitt liv, och cirka 15 procent av migrän får migrän för första gången när de är gravida. Migrän orsakas av blodkärlen i huvudet bromsande och sedan dilating. När blodkärlen vidgas (bli större) de orsaka svår smärta och ibland andra symptom. Eftersom kvinnans totala blodvolym ökar under hela graviditeten, kan detta vara en bidragande faktor till migrän.

Symtom

Migrän orsaka mild till svår olidlig smärta. Denna smärta kan vara från 4 till 72 timmar om ingen behandling emot. Migrän ofta har andra symtom som illamående, kräkningar och känslighet för ljus och ljud.

Könshormonernas

Professionals är inte säker på varför bli gravid kan orsaka mer huvudvärk (eller färre, för vissa kvinnor som har en historia av migrän ). Sambandet mellan migrän och könshormoner-främst östrogen-är väl etablerad. Detta beror på migrän ofta påverkas av fysiska eller kemiskt inducerad hormon förändringar, såsom menstruation, p-piller, graviditet, klimakteriet och hormonbehandling.

Ljus och överansträngning

Ibland starkt ljus kommer att orsaka migrän. När detta händer, försök att vila i ett mörklagt rum och blunda. Denna teknik kommer också att hjälpa till med ögonen.

Sleep

Sömnbrist är ett stort bekymmer under graviditet. När du handskas med att vara gravid, kan din sömn lidande. Det kan orsaka migrän. Du bör ta dig tid för att vila. Ta en tupplur eller gå till sängs tidigt

nästäppa och allergier

När man är gravid kan du bli mer mottaglig för vanliga sjukdomar såsom täppta bihålor och allergier, som kan utlösa en huvudvärk. När detta inträffar bör du kontakta din läkare för information om var ett recept eller över disk läkemedel som är säkert för dig att använda.

Stress

En av de största frågorna med graviditet är stress. När du börjar att ta itu med beslut och förändringar kropp, kommer ditt sinne att börja tävla och du kan utveckla en spänning huvudvärk, vilket kan leda till migrän. När detta händer, ett steg tillbaka och slappna av. Få en massage eller en pedikyr. Detta kommer att rensa ditt sinne och koppla dig.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fakta om matsmältningssystemet

Relaterade artiklar


 • skillnad mellan manliga och kvinnliga bäckenet
 • normal puls för tonåringar
 • hembehandling för vrist stam eller vrickning
 • symtom på vulvodynia
 • medicin för att reglera menstruationscykeln
 • social trygghet lista handikappande villkor
 • bröstvårtan störningar
 • Kan man bli gravid och vara på preventivmedel?
 • om fertilitet vitaminer för män
 • Vad betyder det att kulturen ett embryo?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com