Syftet med prostatakörteln

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-11
Prostatan är en liten körtel som kan orsaka stora problem inom hälso av en man. Det sägs att om en människa lever till hög ålder, kommer han troligen har någon medicinsk fråga relaterad till prostatan. Fram till detta problem dyker upp, är prostata oftast vänster ignoreras under inställningen att vad man inte vet kan inte skada dig. Det kan skada dig, men varför det är viktigt att förstå syftet med potentiellt problematiska prostatakörteln

Du behöver:. .
Hantlar eller 2 burkar soppa

som upptäckte Prostata?

I mitten av 1500-talet, var en italiensk läkare, Nicolo Massa, den första att beskriva prostatakörteln. Körteln namn kommer från det grekiska och betyder "att sätta före", med hänvisning till prostatan ställning i förhållande till urinblåsan.

En fransk militär kirurg, Ambroise Pare, tog hem kadaver för att studera och var den första att erkänna prostata som en körtel. Han detaljerad dess funktion under utlösning och hans arbete läggas till vår förståelse av körteln verksamhet.

Vad är prostata?

Prostatan är en körtel, ett valnötsstora, vätska producerar orgel i den manliga reproduktiva systemet. Egentligen är de små plommon-liknande prostata en samling av mikroskopiska vätska producerar säckar, som också kallas körtlar, eller ibland kallas acini. Förutom de säckar innehåller prostatan inre kanalsystemet, muskel-och fibrösa celler som kallas stroma

delarna av prostatan

prostatakörteln är indelad i zoner. Övergångsperiod, perifera och centrala. De övergångsbestämmelser zon omger omedelbart urinröret. Detta område är typiskt platsen för BPH eller benign prostatahyperplasi, en överväxt av prostata. Centret zonen är nästa, och vidare ut är den perifera zonen, som ligger under kapsel av körteln. De flesta prostatacancer börjar i perifera zonen.

Utöver de zoner områden, kan prostata också beskrivas som att ha fem flikar: två sidled, en mitt, ett främre och ett bakre

Var är Prostata

. ? prostatakörteln ligger djupt i bäckenet, under urinblåsan. Det omsluter urinröret, den kanal som urin och sperma passerar, och ligger direkt bakom blygdbenet framför ändtarmen. Dess läge gör det lätt bedömning under en rektal tentamen.

Vad Har Prostata göra?

prostatakörteln är extremt små i unga pojkar, cirka tre till sex gram, och har inga kända funktion. I själva verket ligger det vilande tills manliga hormoner sparka i vid puberteten och får det att växa till storleken av en jordgubbe och börja spottar ur sperma. Det stannar i denna storlek i flera årtionden, gör sitt jobb, bidra ämnen till sädesvätskan som fungerar som näring till spermier. Dessa näringsämnen bevara och skydda spermier som det färdas längs den kvinnliga reproduktionsorganen. En viktig komponent är ett protein som kallas prostataspecifikt antigen eller PSA. PSA liquifies koagulerat sperma så att spermier kan fritt komma till ägget.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:osteopeni övningar

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • fakta om vattkoppor
 • spädbarn rinnande näsa botemedel
 • svår nästäppa under graviditet
 • Hur lång tid efter en LH-stegringen gör ägglossning du?
 • handtvätt aktiviteter för förskolebarn
 • p-piller effekter
 • hur man kan förebygga H1N1 (svininfluensan)
 • vad är efter klimakteriet?
 • hur man avhjälpa en natts drickande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com