Vikt och hjärtsjukdom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-22
Större portionsstorlekar. Sweet, läckra desserter. Bekvämligheten av bilar. Alla dessa roliga grejer i livet är bra --- utom när de bidrar till svällande midjemått och mindre tid bränna mycket kalorier. Fetma är en ledande medarbetare i hjärtproblem. Med en hälsosam kost och tillräcklig aerob träning, men du kan vinna Ardenneroffensiven och hålla ditt hjärta friskt

Statistik

Enligt American Heart Association, baseras på data från 2003-06, mer än 74 miljoner amerikaner åldern 20 år eller äldre anses vara överviktiga,-det är deras body mass index (ett förhållande på vikt och höjd) 30 eller högre. Fetma är en ledande orsak till olika former av hjärtsjukdom, och det är en förebyggas riskfaktor för de flesta. AHA rapporterar att 12 miljoner barn i åldern 2 till 19 också är feta.

Hälsorisker

Fetma ökar risken för hjärtsjukdomar (inklusive ateroskleros, en åderförkalkning som kan leda till en hjärtattack) och hög blodtryck. Fetma leder också till ökad risk för diabetes, stroke och sömnapné --- som alla kan beskatta det kardiovaskulära systemet. Den främsta faran av fetma är att kroppen, eftersom den har mer massa att upprätthålla, måste arbeta hårdare för att pressa blodet genom hela kroppen, och det har att göra detta extra arbete när lungorna blir otillräcklig aerob träning. Detta skapar påfrestningar som de kan leda till hjärtsvikt eller andra hjärt-problem.

Förbättra hälsan

Varje försök att reducera vikt och förbättra din hjärt-och kärlhälsa bör genomföras under överinseende av din läkare. Olika människor har olika vikt-minskningsmål och folk som försöker gå ner i vikt på lågkaloridieter ibland får dålig näring som kan sätta ytterligare stress på hjärta och lungor.

Aerob träning

Olika myndigheter ger olika råd på hur mycket aerob träning du behöver för att få och hålla formen. Rådgör med din läkare innan du påbörjar någon långsiktig träningsprogram. I allmänhet ett träningsprogram som höjer din puls till 80 procent av din maxpuls (i allmänhet, 220 minus din ålder i år) under minst 30 minuter fyra eller fler gånger i veckan är perfekt, men någon fysisk aktivitet är fördelaktigt . Aerob träning är bra för hjärt uthållighet, det blir mindre användbar som viktigaste medlet för viktminskning

sunda matvanor

En kost med lågt i kalorier och mättat fett och hög på fibrer och protein är en bra byggsten. för hjärthälsa. Tänk dig en kost som innehåller mycket frukt och grönsaker, och magert protein --- och var försiktig med livsmedel som innehåller mycket kolhydrater och bearbetade socker.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:viktökning och klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur ofta är graviditetstester fel?
 • endokrinologi definition
 • effekterna av nikotin på spädbarn
 • stroke varningsskyltar
 • definitiva tecken på graviditet
 • katolsk naturlig familjeplanering
 • hur man förebygger akne i alla åldrar
 • hur du packar ett sjukhus väska för en C-sektionen
 • symtom på en nära förestående hjärtinfarkt hos kvinnor
 • information om puberteten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com